Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: ”Un diavol” și-a vârât coada în coaliție și a readus PSD la guvernare. Discurs dur la evenimentul Dreptei Unite

Publicat

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a avut un discurs dur cu prilejul lansării candidaților Dreptei Unite la alegerile europarlamentare.

Acesta a vorbit despre ”un diavol” care a adus PSD la guvernare și a vorbit despre noua nomenclatură și despre ingerința serviciilor secrete în politică. 

Acesta a spus că nu este de acceptat ca România să rămână în continuare „sufocată de caracatiţa unui sistem” care a construit partidele politice şi oamenii politici ca „noua nomenclatură”.

„Decizia noastră de a fi parte din această alianţă Dreapta Unită este o decizie care se bazează pe raţiuni profunde. Noi nu putem accepta ca România să fie în continuare prizoniera celor care conduc de fapt din umbră România.

Şi din umbră, şi la vedere. Noi nu putem accepta ca România să rămână în continuare sufocată de caracatiţa unui sistem care a construit partidele politice şi oamenii politici ca noua nomenclatură şi nicidecum ca oameni care să fie oameni politici într-o autentică democraţie, oameni cu bun simţ, oameni care să rămână oameni şi după ce ajung la putere, oameni care să guverneze şi să ia decizii pentru binele comun, nicidecum oameni care consideră că puterea este o sursă de privilegii, puterea este o sursă de avantaje personale şi că puterea este dată ca să îi stăpâneşti pe ceilalţi şi să le faci rău celor care gândesc altfel decât tine şi celor care ţi se opun”, a declarat Ludovic Orban.

Declarațiile au avut loc în cadrul evenimentului alianţei Dreptei Unite de lansare a listei comune pentru alegerile europarlamentare, precum şi programul electoral pentru aceste alegeri.

El a adăugat că, în anul 2020, a fost formată o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să facă schimbarea pe care o aşteaptă foarte mulţi români, însă „un diavol a readus PSD la putere”.

„Dacă mi-ar fi spus cineva în 7 decembrie 2020, după alegerile parlamentare şi mai ales după săptămâna de negocieri pe care am avut-o pentru formarea coaliţiei de centru-dreapta, că voi ajunge într-un astfel de context politic m-aş fi amuzat copios (…).

Echipele de negociere au format o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să facă schimbarea pe care o aşteaptă foarte mulţi români şi care chiar a negociat un program în care s-a format o majoritate clară pentru a lua acele măsuri de care România are nevoie pentru a merge înainte.

Din păcate, un diavol şi-a vârât coada în coaliţie, un diavol care s-a prezentat aşa fiind cu totul şi cu totul altceva şi a fărâmat coaliţia ce centru-dreapta ca să păstreze lucrurile aşa cum erau înainte de alegeri.

A readus PSD-ul la putere şi, astăzi, Ciolacu ne sfidează de pe ecranele de televiziune de la Palatul Victoria şi din orice circumstanţă cu aceeaşi impostură, cu acelaşi analfabetism funcţional, cu aceeaşi aroganţă şi cu acelaşi dispreţ faţă de oameni pe care l-au avut toţi liderii PSD de la Iliescu încoace”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Pe 18 decembrie 2023, preşedinţii USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunţat constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024.

Tot atunci, reprezentanţii formaţiunilor au precizat că vor participa în alegerile europarlamentare din 2024 cu o listă comună de candidaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 28.01.2024 at 20:01

    Noi nu putem accepta, bine zici, nici noi, dar nu avem ce face că sunt peste tot şi în toate. Şi ăştia dacă vreau mergem înainte, dacă nu, ţinem cuvântări deageaba ca tine. Dacă v-au stabilit procent de 10-12% acolo veţi fi tot timpul.

  2. popa marcel

    duminică, 28.01.2024 at 20:16

    Copil de securist.

  3. Gheorghe

    luni, 29.01.2024 at 07:16

    Dacă ai ajuns draga Ludovic de mai multe ori la”lada de gunoi în politica”inseamna ca acolo e locul tău. Ai putea sa mergi acasă și sa și muncești ceva la ce poate te pricepi ca în politica ai demonstrat ca nu ești bun!

  4. Johan

    marți, 30.01.2024 at 06:24

    Draga O.B. foarte bine ca v-ati intrunit asa de multi. Oare nu v-ati gandit sau discuta sa puneti bani pentru meddicamentele aduse aiurea !Adica sa faceti dvs.o cheta sau sa interveniti in parlament sa emita un act normativ de genul” dati un leu ptr.vaccin” ca de raspuns nu cred ca va raspunde nimeni!
    intrebarea mea ar fi cam asa: Oare nu ai dumneavoastra au fost la putere?
    Bani dvs.personali cum ii gospodariti?
    Asa ca vb.unui confrate ,gata la lada de gunoi,iar poporul sa invete pentru tot deauna daca vrea sa fie atenti ce vor alege..Succesuri *****!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax