Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lumină în Valea Popii din Alba Iulia. Se introduce reţea de energie electrică aproape de Parcul Dendrologic

Publicat

Investițiile derulate în această perioadă la proiectul de valorificare a resurselor naturale în Parcul Dendrologic Valea Popii determină autoritățile locale să urgenteze introducerea utilităților în zonă. În acest sens, consilierii locali vor supune aprobării un proiect de hotărâre privind amplasarea unui post de transformare a energiei electrice pe strada Valea Popii. Finanţarea se va face de la bugetul local, iar suma totală a investiţiei se ridică la suma de 129.255.00 lei fără TVA.

„Întrucât lucrările sunt înaintate şi distribuitorul de energie electrică, S.C. Electrica S.A. SDEEA Alba nu are capacitatea de a asigura reţeaua electrică definitivă de distribuire pentru consumatorii de pe strada Valea Popii pe lungimea de 980 de metri, respectiv de la intrarea pe strada Nazaret Illit până la intrarea în Parcul Dendrologic, pentru a utiliza traseul existent şi a nu fi nevoiţi să ulterior să afectăm o stradă ce intră în programul de modernizare, am solicitat operatorului de distribuţie a energiei electrice să întocmească un studiu de soluţie pentru a putea iniţia procedura de achiziţie publică conform OUG 34/2006.” Aceste date sunt prezentate în raportul de specialitate care va fi supus aprobării, marţi în şedinţa de Consiliu Local.

Conform aceluiaşi raport, se prevede realizarea unei reţele de  joasă tensiune cu lungimea de 980 de metri şi 10 fire de de distribuţie pentru conectarea consumatorilor existenţi.

Suma necesară pentru realizarea investiţiei este de 129.255.00 lei fără TVA, în care este inclusă proiectarea şi executarea lucrărilor necesare. Durata de realizare a investiţiei este de 3 luni, iar finanţarea se va face din bugetul local şi din alte surse constituite conform legii.

Vezi aici mai multe despre amenajarea Parcului Dendrologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax