Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când ajunge la Alba Iulia, Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

Publicat

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în în 2023, cu ocazia Paștelelui Creștin, în România. Apoi din București, acesta va fi trimisă către mare parte a orașelor din țară. 

Anunțul a fost făcut de reprezentații Bisericii ortodoxe din România.

Cel mai probabil, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, lumânările aprinse cu lumina de la Ierusalim, vor ajunge sâmbătă seara, în jurul orei 20.00. Pentru a ajunge în zona noastră, lumina va fi trimisă cu avionul până la Sibiu, iar de acolo va fi preluată de reprezentații Catedralei din Alba Iulia.

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

În aceeași seară, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax