Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Luminiţa Kohalmi, fostă consilieră a Elenei Udrea, este noul administrator al Conpet SA. Legăturile cu ”vechiul” PNL Alba

Publicat

Luminiţa Kohalmi este noul administrator provizoriu al Conpet SA Ploiești. Aceasta a fost consiliera Elenei Udrea, pe vremea când era ministru al Turismului și are legături vechi cu județul Alba.

Aceasta își va prelua funcția în data de 8 aprilie 2021.

Ea va îndeplini această funcție până la întrunirea Adunarii Generale a Acţionarilor, potrivit unui anunţ publicat de Conpet pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, citat de mai multe ziare centrale.

Legătura cu Alba și PNL

Luminița Kohalmi este din Alba Iulia, unde a locuit până în anul 2006 când, imediat după numirea în funcția de ministru al Apărării a fostului șef al PNL Alba Teodor Atanasiu, a fost numită într-o funcție de director în cadrul MApN.

Aceasta a fost junalistă și a lucrat inclusiv pentru BBC.

Kohalmi a fost și asociată cu Atanasiu într-o firmă care deținea licența Radio Orion Sebeș.

După schimbarea lui Atanasiu din funcția de ministru , Kohalmi s-a transferat la Ministerul Dezvoltării într-un post de consilier al ministrului Elena Udrea, nu înainte de a rupe prietenia și legătura de afaceri pe care a avut-o cu cel care i-a construit o nouă carieră, la București.

Ce este Conpet

Transportatorul naţional de ţiţei Conpet a înregistrat în 2020 un profit net de 58,9 milioane lei, potrivit rezultatelor raportate Bursei de Valori Bucureşti.

Din totalul cantității de țiței, gazolină și condensat din producția indigenă de 3,4 milioane tone transportată pe subsistemul ţară și livrată în anul 2020, pe calea ferată s-au transportat 1,149 milioane tone, respectiv 33,8% din cantitatea totală transportată, se arată în același raport al companiei.

Compania, care are aproape 1.600 de salariaţi, deține o poziție de monopol pe piața transporturilor de țiței prin conducte.

Foto: Facebook

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax