Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Luna copiilor în Cetatea Alba Iulia. Trei zile de petrecere cu Gașca Zurli, desene pe asfalt şi surprize

Publicat

Luna iunie este dedicată jocului, bucuriei, copilărilei și copiilor. Cei mai tineri dintre cetățenii orașului şi oaspeţii lor vor avea parte de trei zile de sărbătoare, cu muzică, dans și mișcare, la Festivalul Cetatea Copiilor, care se desfăşoară în perioada 1-3 iunie. Gașca Zurli va fi prezentă în Cetatea Alba Carolina pentru a se asigura că distracţia este la ordinea zilei. 

Un nou prilej de bucurie pentru cei mici, dar şi pentru cei care încă nu au uitat ce înseamnă joaca prinde contur în fiecare an în Cetatea Alba Iulia. Festivalul Cetatea Copiilor este un eveniment unic în România. Organizatorii au dorit de fiecare dată să atragă atenţia asupra unei teme fundamentale: joaca în aer liber – o necesitate pentru toţi copiii.

Într-un spaţiu generos vor fi amplasate corturi, miniterenuri de sport, piste, parcuri gonflabile şi alte echipamente adecvate jocului, spectacolului şi competiţiei.

Un alt eveniment creat pentru copii este UTOPIA URBANĂ.

Utopia urbană este un proiect de revitalizare urbană, bazat pe reproducerea unor desene realizate de copiii din Alba Iulia, la scară mare, trecute apoi prin filtrul stilistic al unor artiști care le vor comprima în regim de street-art. Micii artiști vor transforma un pasaj din Alba Iulia într-un loc original, plastic, participativ, în cadrul unui atelier practic de reimaginare a orașului.

„Ne vom baza pe imaginația copiilor care se dovedește a fi motorul multor dorințe, atitudini și nevoi nearticulate în universul lor încă naiv, dar adresate vizual foarte direct. Tema proiectului va fi: Alba Iulia și România peste 100 de ani”, transmit organizatorii.

Cele trei zile se vor încheia cu Bubble Parade, o mișcare internațională care promovează fericirea și bucuria ca și atitudine zi de zi, nu ca și destinație, unind oamenii într-o paradă veselă a baloanelor de săpun.

Pentru că anul acesta majoritatea evenimentelor au ca numitor comun cei 100 de ani de la Marea Unire, la parada baloanelor de săpun oamenii sunt invitați să participe îmbrăcați în culorile tricolorului: roșu, galben și albastru.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate