Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Luna Femeii Sănătoase” continuă şi în aprilie. Vezi ce teste medicale gratuite pot să-și facă albaiuliencele

Publicat

În cadrul proiectului „Alba Iulia, Capitala Sănătăţii”, se desfăşoară în continuare o serie de campanii de promovare a sănătăţii şi de prevenire a bolilor. Pe „Calendarul sănătăţii” din Alba, sunt listate câteva priorităţi care se vor desfăşura în perioada următoare. Astfel, Luna Femeii Sănătoase continuă şi în aprilie, în paralel cu consultaţii şi teste pentru boli respiratorii, luna mai se va concentra pe bolile gastroenterologice, iar luna iunie va fi dedicată investigaţiilor oftalmologice. Toate aceste servicii medicale sunt finanţate de Primărie, deci sunt gratuite pentru cetăţeni.

Asistenta Monica Oneţiu, consilier local şi director de îngrijiri medicale al Spitalului din Alba Iulia a vorbit, miercuri, în conferinţă de presă despre câteva teme din „calendarul sănătăţii”. În luna martie, Luna Femeii Sănătoase, sute de femei au beneficiat de consultaţii ginecologice şi analize gratuite, iar cererea a fost atât de mare încât această acţiune a fost prelungită şi în luna aprilie.

„În laboratorul de specialitate al Spitalului Judeţean se desfăşoară activităţi de <screening> Papanicolau. Programul a avut o adresabilitate foarte mare, peste 100 de înscrieri pe zi, astfel că acţiunea, care a fost plănuită pentru luna martie va continua şi în luna aprilie”, a precizat Monica Oneţiu.

Activitatea s-a desfăşurat în ambulator şi într-un cabinet pus la dispoziţie pentru EKG şi măsurarea tensiunii arteriale, iar toate acestea vor continua şi în aprilie. În acelaşi timp, la Dispensarul TBC din Alba Iulia, se vor desfăşura spirometrii, teste de evaluare a funcţiunilor pulmonare, şi alte analize ale bolilor respiratorii.

În luna mai, tot la Dispensarul TBC se vor face investigaţii pentru bolile gastroenterologice: analize de sânge, analize de glicemie, colesterol, HDl-colesterolul bun, trigliceride etc. Se va face un pachet de 3-4 analize pentru bolile de nutriţie, iar programele vor fi anunţate.

Luna iunie este dedicată investigaţiilor oftalmologice. În această perioadă, cei care doresc pot beneficia de consultaţii şi pot primi ochelari de vedere, în cazul în care au nevoie.

Toate aceste analize sunt finanţate de Primărie, deci sunt gratuite pentru beneficiari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Georgel

    miercuri, 28.03.2012 at 22:10

    ,,Publicitate electorala gratuita,, in cadrul Spitalului Judetean .
    De cand un asistent medical tine conferinte de presa? cand spitalul are purtator de cuvant medic, angajat!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax