Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Luna Filantropiei – Luna Copilului în culori”: Bal mascat, desene pe asfalt și expoziție la Reghin pentru 500 de copii de la centrele sociale din Alba și Mureș

Publicat

Marți, aproximativ 500 de copii din aşezămintele sociale din judeţele Alba şi Mureş, patronate de Arhiepiscopia Ortodoxe Alba Iulia vor merge în vizită la Reghin. Activitatea face parte din evenimentul „Luna Filantropiei – Luna Copilului în culori”. Luna iunie este declarată ca fiind luna copilului în culori de Asociația Filantropia Ortodoxă, iar evenimentul care se va derula presupune deschiderea tuturor centrelor sociale către cei care vor dori să le viziteze, să afle despre activitate socială derulată în cadrul acestora sau să le ofere ajutor.

Luna iunie este declarată „Luna Filantropiei – Luna copilului în culori” în toate aşezămintele sociale din judeţele Alba şi Mureş aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În această perioadă au loc acţiuni şi evenimente în casele de tip familial, centrele de zi şi cele educaţionale care oferă servicii pentru copii, în centrele de consiliere dar şi în celelalte aşezăminte sociale.

Manifestările vor începe marţi, la Reghin, unde aproximativ 500 de copii din aşezămintele sociale din judeţele Alba şi Mureş, patronate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, vor participa la evenimentul „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori”.

Evenimentul va debuta la ora 10.00 la Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin unde va avea loc un spectacol susţinut de copiii din aşezămintele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia. Copiii şi invitaţii vor fi întâmpinaţi de primarul municipiului Reghin, Maria Precup, care le va transmite un cuvânt de bun venit. Evenimentul se bucură de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care le va pune la suflet copiilor un cuvânt duhovnicesc.

În paralel manifestările cuprind şi o expoziţie cu lucrări artistice şi obiecte realizate de copiii din aşezămintele sociale aflate în cadrul reţelei de asistenţă socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Din cadrul manifestărilor nu vor lipsi nici desenele pe asfalt realizate de copii în Parcul Central al municipiului Reghin urmând să îşi arate talentul artistic atât copiii din aşezămintele sociale cât şi cei din şcolile din municipiul Reghin. „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori” se va încheia cu un moment mult aşteptat de copii, respectiv un bal mascat pentru copiii ocrotiţi în cadrul aşezămintelor sociale, eveniment programat la ora 12,00 la Sala Festivă „Mirona” din Reghin.

„Ne bucurăm că în acest an găzduim evenimentul devenit deja tradiţie în Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei – „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori”. Ne dorim ca acest moment să fie un plăcut prilej pentru a evoca activitatea social filantropică a Bisericii dar şi un moment în care copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale să ne încânte şi să ne demonstreze calităţile lor artistice. Mulţumim administraţiei locale din Reghin şi doamnei primar Maria Precup că sunt alături de noi în organizarea acestui eveniment şi ne sprijină continuu în misiunea noastră social-filantropică”, a spus părintele Dimitrie Gherman, directorul executiv al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

Evenimentul „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului în culori” este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin în colaborare cu Primăria municipiului Reghin şi Consiliul Local Reghin.

În prezent aproape 900 de copii din judeţele Alba şi Mureş sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii sociale în cele aproximativ 40 de centre şi aşezăminte pentru copii susţinute de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia împreună cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba.

La nivelul eparhiei, în cele două judeţe, funcţionează 18 case de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 230 copii, un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă pentru 15 copii, 6 centre de zi pentru copii pentru 150 de beneficiari, 16 centre educaţionale pentru 400 de copii, un centru rezidenţial pentru 14 copii, două centre şcoală specială pentru 30 copii cu dizabilităţi şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari în care sunt ocrotiţi 34 de copii.

Centrele funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri locali.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax