Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Luna iulie vine cu noi scumpiri la curent și țigări. Vezi câți bani va trebui să plătești în plus

Publicat

Luna iulie vine cu un nou val de scumpiri la electricitate și țigări. Dacă, până acum, oamenii au fost nemulțumiți de condițiile grele de trai, de salariile sau pensiile mici și cheltuielile mari, de acum înainte, aceștia vor fi nevoiți să strângă cureaua și mai tare. Cu atât mai mult dacă sunt fumători, pentru că accizele au crescut și ele din prima zi a lunii iulie. Totuși, ca să nu ne plângem de toate aceste scumpiri, tot din luna iulie vom beneficia și de micșorarea tarifelor la câteva servicii: convorbirile telefonice și mesajele scrise, din roaming.

Din luna iulie, vom plăti cu 5% mai mult la factura de electricitate, ceea ce înseamnă că, la suma de 100 lei pe lună, un consumator va plăti cu 5 lei mai mult.

Fumătorii sunt și ei afectați de scumpiri, din prima zi a lunii iulie. Din cauza creșterii accizei la tutun, prețul unui pachet de țigări a crescut cu 15 – 20 de bani.

Pe de altă parte, convorbirile telefonice în străinătate se ieftinesc semnificativ. Tarifele serviciilor de roaming în țările din Uniunea Europeană se reduc cu 27,3%, iar cele pentru mesajele scrise se vor micșora cu 18,2%.

În plus, tot de la 1 iulie, intervin schimbări în plata unor impozite. Contribuțiile pentru pensie și sănătate se plătesc la Fisc și nu la Casa de Pensii sau Casele de Asigurări. Totodată, datornicii și rău-platnicii vor fi executați silit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax