Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Luna iunie 2021 a devenit cea mai scumpă lună la energie. Prețul mediu pe MWh crește în continuare

Publicat

Iunie 2021 a devenit cea mai scumpă lună din energie, scrie ZF, în condițiile în care preţul mediu s-a închis la 77 de euro pe MWh, de 2,5 ori mai mare faţă de 2020 şi peste criza energiei din 2017.

Creșterea este în plină desfăşurare şi în luna iulie, după ce iunie tocmai de devenit cea mai scumpă lună din istoria bursei de electricitate OPCOM.

Preţul mediu pentru energia tranzacţionată în iunie pe platforma spot a bursei de energie OPCOM, cea mai mare platformă de tranzacţionare de electricitate din România, a ajuns la 76,95 de euro pe MWh, de 2,5 ori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Faţă de mai, energia din iunie a fost cu peste 30% mai scumpă. Mai mult, iunie 2021 a fost mai scumpă chiar şi decât ianuarie 2017, luna care a produs un şoc la nivelul furnizării de energie, după o creştere spectaculoasă a preţurilor. Diferit faţă de situaţia din 2017, cea de acum este estimată să dureze, evoluţia preţului din luna iulie confirmând această tendinţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax