Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Luni, 13 martie: Grupul Skepsis prezintă piesa ”Iepurele Alb, Iepurele Roșu”, la Alba Iulia

Publicat

Grupul Skepsis prezintă publicului, luni, 13 martie, piesa ”Iepurele Alb, Iepurele Roșu”, de Nassim Soleimanpour, cunoscut autor Iranian. Spectacolul va fi de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.

Prezentată pentru prima oară în 2011, piesa de teatru Iepurele Alb, Iepurele Roșu, este una dintre cele mai jucate piese la nivel mondial, fiind tradusă în 30 de limbi.

Piesa este special concepută pentru a fi jucată folosind lectura la prima vedere, fără un regizor și fără repetiții, provocând actorul să construiască o experiență unică împreună cu publicul, prin puterea cuvântului, interacțiune și improvizație, precizează organizatorii.

Din pricina refuzului său de a satisface serviciul militar în Iran, autorului i-a fost retras pașaportul fiindu-i imposibil să părăsească țara până în 2013. Piesa de teatru Iepurele Alb, Iepurele Roșu a fost scrisă ca un mesaj al autorului adresat publicului de pretutindeni la care îi era imposibil să ajungă direct, subliniind importanța liberei exprimări artistice, pericolul manipulării și puterea transformatoare a teatrului.

Deși Nassim Soleimanpur trăiește acum la Berlin, textul său rămâne actual într-o lume care se confruntă cu noi provocări și constrângeri, potrivit surselor citate.

Această piesă de teatru operează la un nivel metaforic, fără conotații politice și fără a încuraja comentarii sau observații în această direcție, mai precizează organizatorii.

Colaborare internațională

Piesa este prezentată în premieră la Alba Iulia grație unui demers de colaborare internațională deschis cu Compania de Producție și Consiliere de Teatru Aurora Nova (Berlin, DE).

”Compania de Producție Aurora Nova și dl. Nassim Soleimanpour vă oferă piesa de teatru Iepurele Alb, Iepurele Roșu pentru a marca data de 13 Martie – ziua în care majoritatea teatrelor din lume au fost nevoite să își închidă activiatatea din cauza pandemiei. Vineri, 13 Martie 2020, sub presiunea pandemiei, teatrele au fost nevoite să își întrerupă activitatea la nivel global. Deși pauza nu trebuia să fie una lungă, aceasta a durat până peste un an, fiind cea mai îndelungată pauză de activitate din istoria modernă. Aurora Nova invită acum teatrele de pretutindeni să marcheze importanța acestei zile ca parte dintr-un eveniment mondial dedicat celebrării teatrului și rezilienței sectorului cultural” – Aurora Nova.

Prețul biletelor

Biletele (20 lei pt adulți; 10 lei pt elevi, studenți și pensionari; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de joi, 9 martie, între orele 9.00 și 15.00 și luni, 13 martie, până la ora 18.30.

Fondurile obținute astfel sunt direcționate exclusiv spre susținerea proiectului cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2023”.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax