Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Luni, 15 august, zi liberă. Românii sărbătoresc Sfânta Maria

Publicat

Peste patru milioane de salariaţi români vor avea liber luni, pe data de 15 august, acesta fiind cel de-al treilea an în care angajaţii bugetari şi din alte sectoare nu lucrează oficial pe data de 15 august, când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului.

Decizia de includere a acestei zile în Codul muncii a fost luată în 2008, de Parlament, după ce a fost acceptată solicitarea de reexaminare a noii legi privind reglementările în sectorul muncii, cu includerea printre sărbătorile legale a zilelor de Rusalii, dar cea din 15 august.

Astfel, funcționarii de la primării, de la Casa de Pensii, Asistență Socială, Poștă sau funcționarii de la  bănci vor „pune lacăt” pe ghișee, pentru o zi. Salariații din domeniu privat nu vor fi însă așa de fericiți, majoritatea vor merge la muncă, în funcție de decizia angajatorului.

Angajaţii români se află pe ultimele locuri din lume în ceea ce priveşte numărul de zile libere pe care le primesc, în afara celor de concediu, întrucât  legea permite numai 11 zile libere pentru sărbătorile legale: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 Mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 Decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun.

Aproape 2,3 milioane de români își vor sărbători și onomastica de Sfânta Maria. Dintre aceştia, majoritatea poartă numele de Maria, Marian, Mariana sau Mărioara. Vezi mai multe în Calendarul Creştin Ordodox al lunii august

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax