Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Luni, 26 martie: Termen limită pentru plata unor impozite şi contribuţia la asigurări de sănătate

Publicat

În prima zi a săptămânii viitoare este termen limită pentru plata mai multor obligaţii fiscale, printre care impozit pe venit şi contribuţia la bugetul de asigurări de sănătate.

În ceea ce priveşte taxele de achitat la Direcţia de Finanţe, luni, 26  martie se plăteşte anticipat impozitul pe venit aferent trimestrului I. Sunt vizaţi contribuabilii care realizeaza venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendare, precum şi venituri din activităţi agricole (art. 71 din Codul fiscal).

Impozitul reţinut la sursă în luna februarie vizează persoanele care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile şi a contractelor de agent, activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară, cele obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoana juridică şi impozitul pe profit pentru anul 2011.

Contribuţia la bugetul de asigurări sociale de sănătate va trebui achitată de întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale, membrii întreprinderii familiale, persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice, persoanele care realizează venituri din profesii libere sau din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax