Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Luni, 31 iulie: Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în localităţile Cetatea de Baltă şi Tătârlaua. Program

Publicat

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa luni, în data de 31 iulie, în localităţile Cetatea de Baltă şi Tătârlaua din judeţul Alba. Doamnele şi domnişoarele din cele două localităţi sunt aşteptate la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV.

Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte

Programul caravanei de screening în data de 31 iulie 2023 este următorul:

  • Cetatea de Baltă – 31 iulie 2023 – intervalul orar 11:00-14:00 (Căminul Cultural str. Cetăţii);
  • Tătârlaua – 31 iulie 2023 – intervalul orar 14.00-16.00 (Căminul Cultural, str. Principală nr. 38).

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24 – 29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax