Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Luni, 6 august, creștinii sărbătoresc Schimbarea la față a Domnului. Vezi semnificația evenimentului

Publicat

La jumătatea postului Sfintei Marii, pe data de 6 august, creștinii sărbătoresc Schimbarea la față a Domnului, ce amintește de minunea petrecută pe muntele Tabor, când Mântuitorul Și-a arătat fața dumnezeiască în prezența ucenicilor săi, Petru, Ioan și Iacob. În această zi, cei care postesc au dezlegare la pește, pentru „bucuria praznicului”.

Sărbătoarea Schimbării la față a Domnului datează din secolul al IV-lea, când împărăreasa Elena a zidit o biserică pe muntele Tabor și a început să fie menționată în documente în secolul al V-lea. În occident, câteva secole mai târziu, sărbătoarea s-a generalizat prin ordinul Papei Calist al III-lea, ca mulțumire pentru victoria creștinilor asupra turcilor în bătălia de la Belgrad, din 1456.

Cum s-a petrecut Schimbarea la față a Domnului?

„Iisus i-a luat cu el pe Petru, pe Ioan și pe Iacob și S-a urcat pe munte să Se roage. Pe când Se ruga, I s-a schimbat înfățișarea feței și îmbrăcămintea I s-a făcut albă strălucitoare. Și iată că stăteau de vorbă cu El doi bărbați: erau Moise și Ilie, care se arătaseră în slavă și vorbeau despre plecarea Lui, pe care urma s-o împlinească în Ierusalim. Petru și însoțitorii lui erau îngreuiați de somn, iar când s-au trezit bine, au văzut slava lui Iisus și pe cei doi bărbați care stăteau împreună cu el.

În clipa când se despărțeau bărbații aceștia de Iisus, Petru I-a zis lui Iisus: <Învățătorule, este bine să fim aici; să facem trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise și una pentru Ilie>. Nu știa ce spune. Pe când vorbea el astfel, a venit un nor și i-a acoperit cu umbra lui; ucenicii s-au înspăimântat când i-au văzut intrând în nor. Și din nor s-a auzit un glas care zicea: <Acesta este Fiul Meu preaiubit, de El să ascultați>. Când s-a auzit glasul acela, Iisus a rămas singur. Ucenicii au tăcut și nu au spus în zilele acelea nimănui nimic din cele ce văzuseră”, povestește evanghelistul Luca, în capitolul 9, versetele 28-36.

Foto: parintelemarius.blogspot.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax