Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Ambasadorii Unirii. Copii din mai multe zone din ţară şi de peste hotare aduc mesajele lor la Alba Iulia, de Ziua Naţională. PROGRAM


Publicat

ambasadorii uniriiAnsambluri folclorice şi instrumentale formate din copii de la Palatele copiilor din mai multe zone din ţară şi de peste hotare se reunesc la Alba Iulia, luni, în cadrul Festivalului Naţional “Ambasadorii Unirii”.

Aceştia vor aduce mesajul lor pentru Unire, de Ziua Naţională a României.

Programul cuprinde momente artistice la Sala Unirii şi spectacol folcloric la Alba Mall.

Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Alba Iulia, pentru pentru copiii din ţară şi din diaspora românească.

PROGRAM

Luni, 30 noiembrie

Ora 10.00 Parada portului popular – Bulevardul Transilvaniei – Parcul Unirii – Sala Unirii

Ora 11.00 Sala Unirii

Întâmpinarea oficialităţilor şi a participanţilor la Festivalul Naţional “Ambasadorii Unirii”, de către profesor Dumitru Mălin, directorul Palatul Copiilor Alba Iulia

Formaţiile instrumentale: „ Hai să-ntindem hora mare” pe scările Sălii Unirii

Moment folk – Şcoala de folk – Palatul Copiilor Alba Iulia, instructor prof. Daniel Avram

Cuvânt de bun venit adresat „Ambasadorii Unirii” de către inspector şcolar general – prof. Marcela Dărămuş

Înmânarea solemnă către oficialităţile prezente a mesajelor delegaţiilor de elevi, din zonele istorice ale României – judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Olt, Sălaj, Suceava şi Ucraina

Cuvânt de răspuns al oficialităţilor prezente

„Hora Unirii” – cântă ansamblurile unite participante la Festivalul Naţional „Ambasadorii Unirii”

Ora 17.00 Alba Mall

Spectacolul folcloric „Decembrie – Columnă a Unirii”

Participă:

Clubul Copiilor Beiuş (Bihor), instructor coregraf prof. Irina Mihoc

Ansamblul folcloric „Dor Someşan” – Sângeorz Băi, Bistriţa (Bistriţa-Năsăud) – instructor coregraf prof. Aurel Salvan

Clubul Copiilor Vatra Dornei (Suceava), onstructor coregraf prof. Vasile Moroşan

Palatul Copiilor Arad, instructor coregraf prof. Vasile Peri

Formaţia de dansuri populare „Junii Blajului” Clubul Copiilor Blaj (Alba), instructor prof. Ioan Florin Vasinc

Ansamblul folcloric „Mugurelul” – Clubul Copiilor Sighetu Marmaţiei (Maramureş) – coregraf prof. Vasile Iusco; conducerea muzicală Vasile Cordea, director prof. Ioan Muntean

Palatul Copiilor “Adrian Băran” Slatina (Olt), instructor coregraf prof. Iliuţă Brăileanul

Ansamblul folcloric „Cununa”, Clubul Copiilor Jibou (Sălaj) – instructor prof. Veronica Pintea, conducerea muzicală prof. Victor Pintea.

foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Victor Ponta, către Dacian Cioloș, într-o emisiune electorală: Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?

Publicat

c

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seară, la Digi24, în contextul unei discuții despre vaccinare.

Ponta l-a întrebat pe reprezentantul USR PLUS dacă are nevoie să îi ceară aprobarea lui Gregorian Bivolaru (fondatorul MISA) pentru a spune dacă este de acord să se vaccineze sau nu.

Întrebarea a fost adresată în contextul în care reprezentanții partidelor politice prezenți la dezbatere au fost invitați să răspundă dacă se vor vaccina sau nu împotriva COVID-19.

Toți invitații au răspuns ferm că se vor vaccina, cu excepția lui Dacian Cioloș care a spus că va lua o decizie după ce va vedea campania de informare și după ce va avea toate informațiile referitoare la vaccin și efectele acestuia.

La finalul răspunsului, cu puțin timp înainte de pauză, Ponta l-a întrebat pe Cioloș: ”Să îl întrebăm pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Întrebarea l-a enervat în mod evident pe Cioloș: ”Întreabă-l tu mai bine, că văd că știi mai multe. Vezi că încă nu ai lămurit problema cu plagiatul”.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câți români au drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie. AEP a anunțat numărul oficial de alegători

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este de 18.191.396, iar numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP.

Comunicatul AEP

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări”, precizează sursa citată.

Potrivit AEP, la data de 2 decembrie, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Parlamentului este următoarea:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
  • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măștilor de protecție și acasă, în anumite situații

Publicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa.

În plus, măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: E nevoie de USR în viitorul Guvern pentru modificarea Constituției, dar nu am încredere că pot lucra cu ei

Publicat

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, marți seara, la B1TV, că „alianța naturală” a liberalilor este cu PMP pentru guvernare, dar că este nevoie și de USR pentru a obține majoritatea necesară modificării Constituției, așa cum își dorește și președintele Klaus Iohannis. 

”Alianța naturală este cu PMP, pentru că au fost singurii parteneri loiali și de cuvânt care au stat lângă PNL în lupta din Parlament cu PSD.

Din păcate, sondajele ne arată că nu am putea face doar noi și atunci mai e nevoie și de UDMR pentru a face majoritatea, din păcate nu extrem de confortabilă.

Venirea USR în această alianță va genera majoritate pentru schimbarea Constituției. Președintele vrea să avem și o reformă serioasă a statului român. Pentru revizuirea Constituției este nevoie de două treimi.

Ce încredere pot să am eu într-un partener care de un an de zile atacă PNL în loc să atace PSD. Eu personal nu am încredere că pot lucra cu acești oameni”, a declarat Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate