Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Elevii de la Colegiul HCC din Alba Iulia, informați despre „Violența în cuplurile de adolescenți”. Solistul Cornel Ilie, invitat la eveniment

Publicat

O sesiunea de informare, cu tema „Violența în cuplurile de adolescenți”, va avea loc luni, începând cu ora 12.00, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, din Alba Iulia. Parte a proiectului „Licee Albastre”, sesiunea își propune să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului de violență emoțională, abuz în cuplurile de tineri și violență pe internet. Evenimentul ce va avea loc în sala profesorală a Colegiului, va fi prezentat de solistul trupei „Vunk”, Cornel Ilie și psihologul Simona Burduja.

Sesiunea de informare se va desfășura pe parcursul a 2 ore și va avea un format de lucru interactiv, pornind de la recunoașterea și identificarea fenomenului de violență în cuplu.

Ce înseamnă violența în cuplurile de adolescenți, care sunt formele de manifestare, ce simte o victimă a violenței și ce anume o împiedică să facă schimbarea, sunt doar câteva dintre întrebările la care organizatorii, împreună cu elevii Colegiului HCC, vor încerca să găsească un răspuns.

Sesiunea de informare va fi susținută de solistul formației Vunk, Cornel Ilie, unul din principalii susținători ai campaniei și psihologul specializat în domeniul violenței în familie, Simona Burduja.

Proiectul „Licee Albastre” are la baza statistici bine documentate și rezultatele unui număr de 1.200 de chestionare adresate adolescenților. Acestea atestă faptul că primul incident violent în relațiile de cuplu apare undeva în jurul varstei de 16 ani. Totodată, chestionarele au demonstrat că adolescenții nu recunosc ca forma de abuz în cuplu, violența emoțională și abuzul pe internet.

Proiectul „Licee Albastre” face parte din „Campania Respectului” și își propune în principal susținerea, în 10 licee din țară, a unor sesiuni de informare adresate liceenilor, cu tema „Violența în cuplurile de adolescenți”.

Sesiunea de informare ce va avea loc la Colegiul HCC, este parte a activităților desfășurate în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax