Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început campionatul de tenis al MAI, la Pâclișa: Polițiștii, jandarmii și pompierii se vor „lupta” pentru medalii și diplome

Publicat

În perioada 4 – 7 septembrie 2012, la Baza sportivă Constructorul” din Pâclişa, se desfăşoară etapa finală a Campionatului de tenis de câmp al Ministerului Administraţiei şi Internelor. În cele patru zile de competiţie, albaiulienii se vor putea delecta cu tenis de calitate, în cadrul unui eveniment de anvergură organizat de Biroul Coordonare Activităţi Sportive din Centrul Cultural al M.A.I., Prefectura Judeţului Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, în colaborare cu Federaţia Română de Tenis şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

Campionatul de Tenis al Ministerului Administraţiei şi Internelor se organizează pentru toate categoriile de personal salariat, în activitate, al ministerului. Bărbaţii concurează pe trei categorii de vârstă (până la 35 de ani, 35-45 ani, peste 45 de ani), iar femeile în stil open. La turneul final găzduit de municipiul Alba Iulia participă concurenţii care s-au calificat după desfăşurarea primelor două etape, astfel:

– Inspectoratul General al Poliţiei Române va avea 18 reprezentanţi (6 până la 35 de ani, 6 la grupa 35-45 ani şi 6 peste 45 ani);

– Inspectoratul General al Jandarmeriei Române 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 9 (3+3+3);

– Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române 9 (3+3+3);

– Aparatul Central al M.A.I. 6 (2+2+2);

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ 5 (2+1+2).

Printre concurenţi vor fi şi reprezentanţii prefecturilor (un concurent cu vârstă de până la 35 ani, unul la categoria 35-45 ani şi unul la categoria peste 45 ani) care se vor înscrie în concurs. În plus, la această finală vor concura 6 sportivi care s-au clasat pe locurile I-II, în fiecare grupă de vârstă, la Campionatul de Tenis al M.A.I. – ediţia 2011:

– până la 35 ani – Sg. maj. Jean Iliescu – I.J.J. Ialomiţa şi Plt. Cristian Buteanu – I.S.U.J. Bistriţa-Năsăud;

– 35-45 ani – Plt. adj. Adrian Buta – I.J.J. Braşov şi Ag. şef Constantin Filip – I.J.P.F. Constanţa

– peste 45 ani – Plt. adj. Nicolae Manta – I.J.J. Ialomiţa şi Ag. şef pr. Ștefănică Bălan – I.P.J. Vaslui.

Totodată, sunt aşteptate 6 concurente de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, câte patru de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române şi câte două de la Aparatul Central al M.A.I. şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Concurenţii bărbaţi vor fi repartizaţi prin tragere la sorţi în grupe preliminare cu cap de serie. Aceştia vor fi stabiliţi în funcție de rezultatele obţinute în anii 2009, 2010 şi 2011. În urma desfăşurării jocurilor din cadrul grupelor preliminare, în funcţie de locul ocupat, concurenţii se califică în turneele finale pentru stabilirea locurilor din clasament. Jocurile din grupe din cadrul etapei finale pe Ministerul Administraţiei şi Internelor se vor desfăşura în sistem turneu (fiecare cu fiecare).

Toate partidele se vor desfăşura după sistemul două seturi câştigate din trei. În setul decisiv se joacă tie-break până la 10.

La categoria femei, sistemul de desfăşurare va fi stabilit la şedinţa tehnică, în funcţie de numărul concurentelor. În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face prin victorie directă, setaveraj şi punctaveraj.

Din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor participa la turneu cinci concurenţi. Instituţia Prefectului – Judeţul Alba va fi reprezentată de Codruţa Fulea, Jandarmeria Alba va fi prezentă prin plutonier adjutant şef Emanoil Opriţa – ocupantul locului 5 la ediţia 2011 (categoria peste 45 de ani), iar I.P.J. Alba prin inspector principal de poliţie Farcaşiu Florin Vasile, agent şef principal Florea Marian şi agent Haţegan Radu.

Festivitatea de deschidere a avut loc marţi, 4 septembrie, la ora 9.00. Jocurile sportive se desfăşoară în fiecare zi în intervalul 09.30 – 13.30 / 15.00 – 19.00 şi pe toată perioada competiţiei accesul publicului în incinta bazei sportive este liber. Vineri, 7 septembrie, la ora 12.30, în cadrul festivităţii de închidere a turneului, concurenţilor clasaţi pe locurile I, II şi III li se vor acorda medalii şi diplome, iar cei de pe locurile IV-VI vor fi răsplătiţi cu diplome.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax