Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LUNI: Medicii din judeţul Alba, în GREVĂ japoneză. Nemulţumiri legate de salarii, deficitul de personal şi timpul de odihnă

Publicat

medici spital

mediciColegiul Medicilor Alba anunţă că luni, 21 martie, medicii vor intra în grevă japoneză în toate unitățile sanitare în care se regăsesc membri afiliați Sindicatului Promedica, Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) și Federației Sindicale „Hipocrat” din România (FS Hipocrat).

“Colegiul Medicilor Alba susține această inițiativă deoarece desfășurarea activității medicale este grav afectată în special de nerespectarea timpului de muncă și a celui de odihnă, deficitul de personal și reglementările privind salarizarea. Disparitățile dintre textele de lege și realitate trebuie eliminate urgent. Asigurarea calității actului medical este o misiune aproape imposibilă în condițiile actuale”, se arată într-un comunicat CMA.

Toți medicii din județul Alba vor purta, în spitale și în cabinete, o banderolă în semn de protest, potrivit sursei citate.

Colegiul Medicilor Alba îndeamnă toți medicii din sistem la solidaritate și la conștientizarea faptului că ei sunt singurii în măsură să ceară respectarea drepturilor și a profesiei din care fac parte.

Aceste demersuri sunt susținute inclusiv de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și de Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF). Medicii de familie din județul Alba vor purta și ei banderole albastre în semn de susținere.

Miercuri, 23 martie, reprezentanții Colegiilor Medicilor din țară se vor reuni la București pentru a dezbate problemele din sistemul de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax