Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LUNI: Miting PNL la Alba Iulia, pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Reprezentanţii PNL organizează luni, de la ora 18.00, un miting în faţa Prefecturii Alba, de susţinere a moţiunii de cenzură depuse de partid vineri, împotriva Guvernului Tudose, după adoptarea ordonanţei de modificare a Codului Fiscal.

Luni, la aceeaşi oră, moţiunea de cenzură urmează să fie prezentată în Parlament.

Reamintim că aceasta a fost înregistrată oficial vineri, fiind semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi. Documentul face inventarul „minciunilor”, al „nerealizărilor” şi al tuturor măsurilor care, în opinia Opoziţiei, au destabilizat economia de când coalitia PSD – ALDE a preluat guvernarea.

„Am depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dragnea-Tudose. Vine în sprijinul tuturor celor minţiţi. Niciodată dupa 1989 o guvernare nu a ridicat atâtea categorii de cetăţeni împotriva ei. Această guvernare a adus o scădere a nivelului de trai, o împovărare a mediului de afaceri, o lipsă de predictibilitate, o creştere a costului creditelor şi o îndepărtare de tot ceea ce înseamnă ţări civilizate. Avem 148 de semnături de iniţiere de la PNL, USR şi PMP, un parlamentar independent şi Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin”, a declarat Raluca Turcan, liderul deputaţilor liberali, După depunerea moţiunii la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, citată de hotnews.ro.

„În mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranțele românilor într-un trăi mai bun. Beneficiile unei creșteri economice substanțiale au fost anulate de măsurile populiste și haotice luate în economie de cuplul de economiști de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri și a contribuabililor onești din această ţară.

Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puțin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura ‘Îndrăznește să crezi’, a fost o iluzie vândută cu maximă nerușinare”, arată PNL.

PNL mai susține că actuala guvernare a devenit „ilegitimă prin minciună” și un pericol real pentru oamenii și firmele din România.

„La începutul anului viitor, românii vor vedea că salariile le-au crescut doar pe hârtie, în timp ce în mâna vor ține calendarul promisiunilor PSD din campanie și vor constată că Dragnea și ai lui și-au bătut joc de ei.

Mai mult decât atât, peste 90.000 de salariați din sectorul IT, precum și persoanele cu dizabilități, sunt în pericol real să aibă veniturile amputate pentru că scăderea impozitului de la 16 la 10% nu se aplică în cazul lor. Ce veți face cu acești oameni?

Veti da un OUG de carpire a prostiei sau sperați că angajatorii din mediul privat va vor repara aberațiile suportând ei diferența din buzunarul lor? Ce veți face, însă, cu cei din mediul public?”, îi întreabă PNL pe guvernanţi.

În moțiune mai sunt menționate, printre altele, „furtul de proprietate” din Pilonul 2 de pensii, „minciună” reducerii contribuțiilor la 35% și a eliminării impozitului pe salariile de sub 2.000 de lei, dar și „bulversarea” mediului economic prin modificările aduse Codului fiscal.

De asemenea, se vorbește despre scumpirea carburanților, a electricității și a gazului, dar și despre devalorizarea istorică a leului, creșterea dobânzilor la credite, creșterea nivelului de îndatorare a României, reducerea la un minim istoric a investițiilor, creșterea deficitului balanței comerciale, diminuarea investițiilor private sau „tăierea sălbatică” a bugetelor locale.

La finalul documentului, PNL cere demiterea Guvernului Tudose, abrogarea ordonanțelor de urgență „care au generat haosul fiscal” și oprirea atacului la independența Justiției.

Vezi integral: Motiunea de cenzura PNL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax