Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Opt grădiniţe cu program prelungit din Alba Iulia îşi deschid porţile pentru preşcolari. La Grădiniţa nr.11, activitatea începe doar de vineri

Publicat

De luni, 2 septembrie, grădiniţele cu program prelungit din Alba Iulia îşi deschid porţile pentru preşcolari. Un total de nouă unităţi au primit aviz de funcţionare, astfel că activitatea va putea fi desfăşurată în condiţii normale. Copiii înscrişi la Grădiniţa nr. 11 vor mai avea de aşteptat până în 6 septembrie, pentru că nu au fost finalizate lucrările de renovare.

În această perioadă, părinţii care şi-au înscris copiii la grădiniţă, dar şi cei care erau deja înregistraţi au fost nevoiţi să calce pragul cabinetelor medicilor de familie.

Potrivit inspectorului şcolar în învăţământ preşcolar Eugenia Ignat, în fiecare an părinţii care au copiii înscrişi au nevoie doar de o adeverinţă medicală, care să ateste că sunt apţi pentru începerea unui nou an la grădiniţă. În schimb, preşcolarii care merg pentru prima dată la grădiniţă trebuie să prezinte o serie de analize, precum examenul coproparazitologic şi exudatul faringian.

În Alba Iulia sunt nouă grădiniţe cu program prelungit care îşi aşteaptă preşcolarii: „Dumbrava Minunată”, „Scufiţa Roşie” şi Grădiniţele cu program prelungit nr.12, nr. 8, nr. 9, nr. 11, nr. 13, nr. 7 şi nr.16, la care mai sunt arondate Grădiniţa cu program scurt nr. 14 şi Grădiniţa cu program normal din Bărăbanţ, cu câte două grupe cu program prelungit.

La Grădiniţa cu program prelungit nr.11 se desfăşoară încă lucrări de renovare – într-o sală se schimbă parchetul, astfel că activitatea va începe numai din 6 septembrie.

Potrivit inspectorului ISJ Eugenia Ignat, cadrele didactice din învăţământul preşcolar sunt calificate şi pentru anul şcolar 2013-2014. Grupele de la grădiniţele cu program prelungit pot avea un număr maxim de 20 de preşcolari, dar majoritatea unităţilor pot să mărească numărul de copii până la 30.

Grădiniţele cu program normal din Alba îi aşteaptă pe cei mici din data de 16 septembrie, odată cu începerea anului şcolar.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax