Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Porți deschise la Casa de Cultură a Studenților din Alba, Iulia, de Ziua Națională a Tineretului

Publicat

Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia

Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia organizează luni, 2 mai, Ziua Porților Deschise. Cei interesați vor avea ocazia să afle mai multe despre istoria instituției, dar și a clădirii care o găzduiește, fostul Teatru ”I.L. Caragiale”.

Luni, în intervalul orar 8.00 – 16.00, cei care vizitează Casa de Cultură a Studenților vor face cunoștință cu personalul instituției și vor afla mai multe despre misiunea acesteia. Vor face turul Casei, ghidați chiar de director și vor descoperi în ce mod pot accesa spațiile și serviciile instituției.

În acest spațiu, în 1922, a avut loc Balul Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria.

”În 2 mai, chiar de Ziua Națională a Tineretului, vom deschide și mai mult porțile Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, pentru că ea aparține întregii comunități, nu doar studenților și tinerilor care, de regulă, îi trec pragul.

De-a lungul timpului, această clădire și instituția noastră au fost nu doar gazde bune pentru evenimente memorabile, ci și incubator pentru proiecte și inițiative ale tinerilor: trupe de teatru și de dans, cercuri sportive, ateliere de dezvoltare personală și educație non-formală și lista ar putea continua”, spune Gheorghe Berghian, director CCS.

Ziua Tineretului, marcată în România din 2005

La 2 mai, începând din anul 2005, se celebrează Ziua Naţională a Tineretului. A fost decretată din 5 octombrie 2004 de către Camera Deputaților, în calitate decameră decizională.

Este o zi în care sunt puse și mai mult în lumină preocupările tinerilor și ale celor care gestionează domenii de interes pentru tineret, fie că vorbim de activităţi sociale, culturale, educaționale, artistice sau sportive.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax