Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LUNI: Se afișează rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2023. Până la ce oră se pot depune contestațiile

Publicat

Luni, 3 iulie 2023 va fi afișarea rezultatelor la probele scrise la Examenul de Bacalureat 2023. Notele vor fi afișate până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor se va face în intervalul 12.00 – 18.00.

De marți, 4 iulie până joi, 6 iulie este soluționarea contestațiilor, iar vineri, 7 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

În Alba, la proba de Română, au fost prezenți 2063 de candidați din cei 2104 înscriși. Nu au participat 41 de candidați.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

La proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – au participat 2.055 de absolvenți de liceu, din cei 2.111 înscriși – 650 la istorie și 1405 la matematică. Nu s-au prezentat 56 de candidați. Nu a fost înregistrat niciun caz de candidat eliminat din examen.

La proba la alegere a profilului și specializării au participat 2.106 de candidați din 2.177 înscriși. Nu s-au prezentat 71 de candidați.

Examenul s-a desfășurat în 7 centre de examen din Alba.

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează  faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica nota iniţială prin creştere sau descreştere, după caz.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Pentru comunicarea notelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat, înainte de etapa de depunere şi soluţionare a contestaţiilor, comisiile din unităţile de învăţământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de bacalaureat care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învăţământ de provenienţă, judeţul, promoţia, forma de învăţământ absolvită, specializarea, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media sau menţiunile „reuşit“/„respins“/„neprezentat“/„eliminat din examen“, după caz.

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax