Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Se deschide Centrul de informare şi promovare turistică a oraşului Alba Iulia. Ce servicii va oferi, după investiţia de 100.000 de euro

Publicat

centru promovare turistica alba iulia Primăria Alba Iulia deschide oficial, luni, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică al oraşului, o investiţie cu fonduri europene, în valoare de peste 100.000 de euro. Cu sediul în Cetatea Alba Carolina, pe Latura de Vest, va avea şase angajaţi, care se vor ocupa de informarea celor interesaţi privind serviciile turistice disponibile, organizarea evenimentelor şi alte date relevante pentru promovarea oraşului.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică de la Alba Iulia va avea ca obiect de activitate promovarea potențialului turistic local/regional/național prin îmbunătățirea imaginii de țară, cu scopul de a promova România în străinătate și de a crește atractivitatea sa pentru turism și afaceri și instituirea unui sistem integrat și informatizat a ofertei turistice românești în scopul îmbunătățirii capacității de informare turistică:

– informarea generală asupra ofertei turistice și a atracțiilor turistice locale, regionale sau naționale

– informarea privind oferta locală de cazare

– organizarea de manifestări expoziționale de turism pe plan local și regional și de marketing extern și intern cu rol în creșterea circulației turistice locale și regionale.promovarea turistică a municipiului Alba Iulia și a împrejurimilor

centru informare turistica alba iulia Centrul va avea sediul situat în municipiul Alba Iulia, Aleea Sf. Capistrano, nr. 28. Programul de funcționare va fi de luni până duminică, între orele 10.00 – 17.00.

Evenimentul de deschidere a centrului va avea loc luni, 21 decembrie, începând cu ora 11.00, la sediul acestuia.

Vezi şi Peste 100.000 de euro pentru promovarea Cetăţii Alba Carolina, anul viitor. Buget pentru proiectul „Respiră aerul istoriei”, la aprobat în Consiliul Local

Potrivit iniţiatorilor, impactul aşteptat după realizarea proiectului constă în creșterea numărului de vizitatori ai Cetății Alba Carolina, precum și sporirea numărului de turiști după ce operatorii din industria ospitalității vor avea la dispoziție un loc vizibil pentru promovarea ofertelor proprii.

Proiectul elaborat şi depus de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia a fost aprobat spre finanţare de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice și finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltare durabilă și promovarea turismului”, Domeniul major de intervenție 5.3 “Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”, Operațiunea – Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora și are ca organism intermediar Autoritatea Națională pentru Turism prin Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism.

Valoarea totală a proiectului este de 486 752,94 lei, formată din 445 207,24 lei valoare eligibilă (402 333,78 lei din Fondul European pentru Dezvoltare Regională-FEDR, 33 969,32 lei din bugetul național și 8 904,14 lei cofinanțarea beneficiarului) și 41 545,70 lei valoare neeligibilă inclusiv TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax