Connect with us
Publicitate

Uncategorized

LUNI seara la „Jocuri de Putere” pe Realitatea TV: Rolul culturii române în contextul noii Europe, disputa pe memoria lui Tudor Arghezi şi criza refugiaţilor

Publicat

r b

rares bogdan În această seară, de la 21.00, academicianul Eugen Simion, fostul președinte al Academiei Române, este invitatul lui Rareș Bogdan la „Jocuri de Putere”. Nu ratați un dialog sincer și fără ocolișuri despre renașterea unei națiuni prin învățare și rolul culturii române în contextul noii Europe.

Ce lecție trebuie să învețe Occidentul din criza imigranților? Care este rolul României în concertul european? Știm să ni-l asumăm? Cum face față Bătrânul Continent asediului cultural?

PLUS: Totul despre cazul Mitzura Arghezi și disputa pe memoria lui Tudor Arghezi. Destinul tragic al moștenirii culturale a marelui poet. Cum se luptă urmașii scriitorului cu Traian Radu, bărbatul care ar fi fost trecut în testament chiar de Mitzura Arghezi. Dată dispărută, fiica poetului a fost găsită de polițiști într-un azil privat.

Cum citim acum celebrul „Testament” al lui Arghezi: Nu-ți voi lăsa drept bunuri, după moarte, / Decât un nume adunat pe o carte.

De la ora 22.15, tragem concluziile după Consiliul JAI alături de cei mai avizați analiști de politică externă: Cristian Diaconescu, Dan Dungaciu, Cătălin Buciumeanu, Ștefan Popescu, Alex Cumpănaşu şi Adrian Niculescu.

Reacții europene după opoziția României la politica față de refugiați. Iohannis l-a trimis pe vicepremierul Oprea la Bruxelles să spună NU cotelor obligatorii. Vor fi penalizate țările care se opun?

România nu poate primi mai mult de 1.785 de imigranți, iar Europa vrea să ne trimită de 4 ori mai mult. Spațiul Schengen, în colaps: Germania reintroduce controlul la frontiera cu Austria. Încă 28 de imigranți au murit în Marea Egee. 40.000 de refugiați au ajuns în weekend în Germania, 19.000 doar la Munchen.

Horst Seehofer, premierul Bavariei şi liderul CSU, critică poziţia cancelarului Merkel: „Decizia primirii refugiaţilor ajunşi în Ungaria este o eroare care ne va ocupa mult timp”

Ministrul german al Apărării a ordonat mobilizarea a 4.000 de militari. Ungaria acuză SUA pentru conflictele are au generat valul de refugiați.

Record: Aproape 6.000 de imigranți au intrat duminică în Ungaria. Maghiarii închid de mâine granițele și vor aresta orice emigrant ilegal. Italia vrea să închidă cel mai mare centru de primire a refugiaților din Europa, care se află în Sicilia.

Nu ratați în această seară o ediție de calitate Jocuri de Putere, cu Rareș Bogdan și invitații săi, de la 21 la 24, doar la Realitatea TV, Realitatea FM și online, pe realitatea.net.

(P)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax