Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Şedinţa extraordinară de la Consiliul Judeţean Alba. Prelungirea închirierii unor spaţii la spital şi lucrări la Centrul Militar


Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni s-au reunit luni, 23 decembrie, de la ora 9.00, în şedinţă extraordinară, cu 13 proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea s-a aflat prelungirea închirierii unor spaţii la spitalul din Alba Iulia şi refuncţionalizarea clădirii Centrului Militar.

UPDATE: Consilierii au aprobat toate proiectele de pe ordinea de zi. Suplimentar, a fost votat încă un proiect.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenelor unor contracte de închiriere încheiate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia  (prelungire până la data de 31.03.2014 pentru cinci contracte de închiriere ce expiră la 31.12.2013: spaţiu 2 mp închiriat de PRO TV SA la demisol, în sediul de pe Bd Revoluţiei nr. 23; chioşc flori 25 mp încheiat de PF Valentina Surupăţeanu; cabinet medical 17.06 mp închiriat la etajul II al ambulatoriului de pe strada Alexandru Vaida Voievod nr. 2, de medicii Ion Munteanu şi Ancuţa Şuteu; suprafaţa de 3 mp pe acoperişul spitalului, închiriată de ABC Plus Media SA; chioşc pentru comercializarea presei de 3 mp, închiriat de Genial Star SRL la parterul spitalului; spitalul intenţionează să iniţieze o nouă licitaţie pentru închirierea spaţiilor, la începutul anului viitor)

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea includerii unui imobil în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba (hală pe structură metalică, în cadrul fermei ecologice din Sâncrai, construită cu fonduri europene)

3. Proiect de hotărâre privind stabilirea „Condiţiilor de amplasare a reţelelor de comunicaţii electronice în zona drumurilor judeţene”.

4. Proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi lucrărilor de intervenţie la obiectivul de investiţii “Refuncţionalizare clădire Centrul Militar al Judeţului Alba”.

5. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (în urma concursului de intrare în rezidenţiat pe loc şi post din sesiunea noiembrie 2013, şase  medici au optat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, pentru specialităţile: medicină internă, ortopedie, pediatrie, TBC şi farmacie; astfel, este necesară transformarea unor posturi)

6. Proiect de hotărâre privind modificarea statutului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea actului adiţional nr. 2 transmis de către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice la Convenţia de colaborare nr. 31/26.03.2009 încheiată între Ministerul Mediului, Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul local al comunei Sântimbru, pentru implementarea proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu nutrienţi”.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării planului de achiziţii din cadrul studiului de fezabilitate pentru proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (se cumulează loturile privind construirea staţiilor de transfer pentru centrul de management integrat al deşeurilor de la Galda de Jos, cu valoare estimată de contract de 104.818.656 lei, pe motiv că costurile operaţionale nu pot fi garantate de antreprenor, fiind influenţate de echipamentele achiziţionate la lotul2; se împarte pe 7 loturi contractul privind închiderea depozitelor neconforme de deşeuri de la Abrud, Aiud, Alba Iulia, Blaj, Cîmpeni, Cugir şi Ocna Mureş, ca urmare a reducerii timpului de implementare de la 21 de luni la 12 luni)

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor acte adiţionale la convenţii de parteneriat şi convenţii de cooperare, încheiate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba cu furnizori de servicii sociale acreditaţi.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de urgenţă pentru asigurarea continuităţii serviciului de transport public judeţean prin curse regulate având în vedere sentinţa civilă nr. 16711/17.12.2013, pronunţată de Tribunalul Cluj în Dosarul nr. 10400/117/2013, prin care s-a dispus suspendarea efectelor HCJ nr. 197/27.11.2012, ca urmare a acţiunii în contencios administrativ formulată de SC Transgilyen SRL, cu sediul în comuna Sînpaul, sat Sumurducu, nr. 41, judeţul Cluj.

11. Proiect de hotărâre pentru completarea HCJ 198/24.10.2013 privind stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al judeţului Alba în anul 2014 (tarife noi pentru analize medicale la cerere, efectuate în laboratorul spitalului judeţean de urgenţă)

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie ale bugetului local al judeţului Alba, bugetului creditelor interne şi bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi subvenţii pentru trimestrul IV al anului 2013.

13. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba.

Suplimentar, pe ordinea de zi:

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții actualizată pentru „Reabilitare termică, rebilitare instalații electrice, termice, sanitare și construie acoperiș tip şarpantă la clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Alba Iulia” (valoare proiect 4.683.505 lei)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Lady GaGa

    vineri, 20.12.2013 at 20:20

    13. Proiect de hotarare privind atribuirea unui spatiu corespunzator UNIVERSITATII TEHNICE DIN CLUJ-NAPOCA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Rabla pentru electrocasnice începe în 14 mai. Care sunt condiţiile şi ce produse intră în program

Publicat

Programul Rabla pentru electrocasnice va lua startul peste o săptămână, în data de 14 mai. În acest an, fiecare domeniu de electrocasnice va avea propriul buget. Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, măsura a fost luată după ce, în ediția anterioară a programului, cei mai mulți bani au fost folosiți pentru cumpărarea de televizoare.

Ministrul a anunțat că primele produse care intră în program sunt maşinile de spălat rufe sau vase, frigiderele şi uscătoarele de rufe. Mai încolo, se vor putea achiziţiona inclusiv laptopuri şi tablete. 

„Pe 14 mai începe Rabla pentru electrocasnice. Regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe. Sunt cele trei cu care pornim”, a spus Tanczos Barna, joi seara, la Digi24.

Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toţi cetăţenii care doresc să participe în program, după care, la o săptămână, porneşte partea programului pentru cele trei componente: maşini de spălat rufe (și mașinile de spălat vase intră în program), mașini de uscat rufe şi frigidere, a explicat ministrul mediului.

O etapă ulterioară este dedicată pentru laptopuri, tablete şi televizoare.

„Alocăm sume pentru fiecare componentă separat, astfel încât să nu ne trezim, cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, că 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare”, a explicat ministrul mediului, joi seară, la Digi24.

Un echipament vechi cu care participăm la programul Rabla pentru electrocasnice, un frigider, de pildă, poate fi dus la magazinul de unde ne achiziționăm unul nou sau poate veni o echipă să-l ridice de acasă, așa cum se întâmplă și în cazul unei achiziții online.

„În principiu, la fiecare (echipament) se predă ceea ce se cumpără, dar vor fi specificate la fiecare. Vor fi și excepții, acolo unde vrem să ajutăm, de exemplu la laptopuri, tablete, trebuie să ajutăm familiile care nu-și pot trimite copiii la școală. Sau aparatura de aer condiționat – acolo putem să venim cu un consumator mai mare, ca să avem această regulă de a preda un aparat electrocasnic”, a precizat Tanczos Barna.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice trebuia să înceapă în 15 decembrie 2020, însă programul a fost amânat din cauza insecurității cibernetice. Ulterior, s-a așteptat bugetul pentru 2021 pentru a fi relansat. Bugetul alocat acum pentru Rabla electrocasnice (75 milioane de lei) este considerabil mai mare decât în ediția trecută, din 2019, când a fost de 40 de milioane de lei.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, dacă predau echipamente electronice vechi.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, DEMISIONEAZĂ din funcție. Și-a anunțat colegii de partid pe grupul de comunicare

Publicat

Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, și-a anunțat demisia din motive personale pe grupurile de discuție de discuții interne ale USR PLUS, urmând ca în cursul zilei să o depună la Ministerul de Interne. 

Acest lucru a fost confirmat de deputatul de Alba, Beniamin Todosiu, care a spus că Rașcovici ar urma să își înainteze demisia astăzi.

Prefectul Nicoale Albu a declarat pentru Alba24 că a fost anunțat și el de acest lucru, chiar de către subprefect.

Beniamin Todosiu a anunțat deja situația la București și spune că deocamdată partidul nu are un alt om pentru această funcție.

Lucrurile s-au precipitat brusc după ce reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au admis într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă.

Reprezentanții universității spun că acest lucru a rezultat din ”verificările preliminare” și că au solicitat clarificări de la Ministerul Educației.

De asemenea, aceștia spun că vor ”proceda imediat la efectuarea demersurilor permise de lege”, după primirea răspunsului.

Citește și: Mircea Hava anunță schimbarea subprefectului Rașcovici. „O atitudine perversă, USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om”

În CV-ul depus cu prilejul instalării ca sub-prefect, Viorel Rașcovici a scris că a urmat ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Sună pompos, însă în realitate era doar o fabrică de diplome.

Politicianul (fost polițist) a scris că a urmat aceste cursuri între 2001 și 2005, doar că, în perioada respectivă, „instituția de învățământ” avea probleme serioase cu legea, fiind chiar închisă.

Potrivit unui comunicat al ANPC, universitatea practica o ”publicitate înșelătoare” și oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Utilizarea diplomei respective de către Rașcovici a dus la probleme majore și la IPJ Alba, unde a încasat sporuri pentru studii superioare și o investigație legată de acest subiect este aproape finalizată.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Aparatură medicală de peste 520.000 de lei pentru dotarea secțiilor ORL și Neurologie de la Spitalul Județean din Alba Iulia

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia cumpără aparatură medicală în valoare de peste 520.000 de lei, pentru dotarea secțiilor ORL și Neurologie. Se vor achiziționa 12 monitoare funcții vitale, o stație centrală de monitorizare plus 5 monitoare funcții vitale, o unit ORL, două scaune consultație ORL și 12 injectomate. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de aparatură medicală, respectiv monitoare funcții vitale, unit ORL și scaune, injectomate.

Valoarea totală estimată este de 525.629 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, achiziția va cuprinde:

  • monitoare funcții vitale (12 buc.) – vor permite monitorizarea următorilor parametrii: ECG, Frecvența Cardiacă (HR), Respirație (RR), SpO2, Puls, Tensiunea arterială neinvazivă (NIBP), Temperatura (Temp)
  • stație centrală de monitorizare plus 5 monitoare funcții vitale – stație centrală de supraveghere pentru minim 8 monitoare cu posibilitate de upgrade. Stația va putea stoca pentru minim 10 zile datele pacienților monitorizați: parametrii numerici, formele de undă, alarmele și evenimentele.
  • Unit ORL și două scaune consultație ORL – Unit compact, ergonomic și independent, mobil pe roți antistatice pivotante
  • injectomate (12 buc.) – pompă pentru seringi ce poate fi utilizată la adulți, copii și nou-născuți. Posibilitate de administrarea intermitentă sau continuă a lichidelor parenterale şi enterale, posibilitate de administrare a substanțelor medicale și farmaceutice în regim PCA și TCI, posibilitate de folosire de sine stătător, ușor de utilizat în transport pacienți sau posibilitate de andocare într-o stație.

„Necesitatea achiziționării acestor aparate ar duce la creșterea profesionalismului, creșterea calității actului medical”, se precizează în caietul de sarcini.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sistem de distribuție a gazelor naturale, în satul Răhău. Primăria Sebeș a lansat în dezbatere documentația tehnico-economică

Publicat

Primăria municipiului Sebeș a lansat miercuri, în dezbatere publică, documentația tehnico-economică pentru proiectul Alimentare cu gaze naturale sat Răhău, municipiul Sebeș – faza Studiu de fezabilitate. 

Potrivit documentației, în satul Răhău, aparținător de municipiul Sebeș, nu există rețea de distribuție gaze naturale. Se propune astfel înființarea unui sistem de distribuție gaze naturale de presiune redusă, pentru a asigura ridicarea nivelului de trai a populaţiei, prin mărirea substanţială a gradului de confort a gospodăriilor.

Populaţia luată în calcul la realizarea studiului de fezabilitate însumează cca. 1.000 locuitori cu cca. 580 gospodării.

Alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din satul Răhău se va face astfel:

Conform avizului Transzgaz, soluția tehnică pentru alimentarea cu gaze naturale a satului Răhău, constă în racordarea la sistemul de transport gaze naturale a unui modul SRM, de PN 40 bar cu o capacitate tehnologică de Q=1749 mc/h, prin intermediul unei conducte de record DN 100, PN 40 Bar, în lungime de 13 m care va fi amplasat în locul modulului de SRM existent.

1. Rețea de distribuție gaze naturale de presiune redusă, din PEHD100, SDR11, SR ISO 4437, cu o lungime aproximativ de 8 km și conducte din OL cu o lungime aproximativă de 0,040 km care va cuprinde toata trama stradală a localităiților și va deservi toate locuințele, agenții economici și instituțiile. Calculul de dimensionare se va face pentru un debit de 1548 Nmc/h.

2. Branșamente de gaze naturale de presiune redusă, cu posturi de reglare la capăt, pentru 580 imobile și instituții publice.

Pentru alimentarea cu gaze a viitorilor abonați se va proiecta o rețea de distribuție gaze naturale de presiune redusă care va fi amplasată pe străzile și drumurile din satul Răhău.. Acolo unde situația din teren o va permite, conductele se vor interconecta, formându-se bucle, care vor contribui la o repartizare mai bună a presiunii și implicit a debitelor.

Lungimea rețelei de distribuție va fi de aprox. 8.035 ml.

Rețeaua de distribuție nou proiectată de presiune redusă va fi executată din țevi de polietilenă de înaltă densitate PEHD 100, SDR 11, SR IS04437. Branșamentele se vor realiza pentru fiecare imobil în parte, și vor fi executate din țevi de polietilenă de înaltă densitate PEHD 100, SDR 11, SR IS04437.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate