Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Seminarul judeţean „OFFICE – Oferta formativă îmbunătăţită pentru centre eficiente” la Hotel Cetate din Alba Iulia

Publicat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba împreună cu parteneri italieni vor organiza în data de 18 noiembrie seminarul judeţean „OFFICE – Oferta formativă îmbunătăţită pentru centre eficiente” POSDRU. Seminarul se va desfășura la HOTEL Cetate din Alba Iulia, începând cu ora 12.00.

La eveniment sunt invitaţi să participe angajați ai serviciului public de ocupare, lectori şi cursanţi care au participat la cele 6 cursuri pilot din etapa de testare, furnizori de formare, agenți economici, şcoli, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, primăria, consiliul local şi judeţean, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi presa locală.

Grupul ţintă: 23 de centre proprii de formare ale agenţiilor teritoriale şi 170 de persoane angajate ale serviciului Public de Ocupare, 180 de șomeri cuprinși în cele 6 cursuri de formare pilot care au fost testate.

Durata proiectului este de 36 de luni, iar valoarea financiară este de 20.329.596 lei.

Proiectul OFFICE este un proiect strategic, implementat de către Agenția Naționala pentru Ocuparea Forței de Muncă, la nivel național, în toate centrele proprii de formare aparţinând de agențiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă proiectarea, elaborarea, experimentarea şi modelarea unui pachet inovativ de servicii de formare bazat pe limbajul competenţelor, aliniat la recomandările Uniunii Europene. Prin creşterea capacităţii celor 23 de centre proprii de formare de a oferi programe de formare de calitate înaltă, se realizeaza: dezvoltarea knowhow-ului organizatoric şi metodologic necesar în scopul de a oferi şomerilor o şansă în plus de valorificare a oportunitaţilor de angajare, o mai bună poziţionare pe piaţa a serviciillor de formare şi a serviciilor integrate cu politicile active de muncă oferite de AJOFM şi Centrele lor de formare, creşterea capacităţii de analiză şi reacţie la evoluţia pieţei muncii, instaurarea unor raporturi de colaborare (networking) cu toate structurile interesate de dezvoltarea competentelor persoanelor şi angajatilor, de activitati de formare şi de ocupare.

Contribuția la obiectivul general al POSDRU se realizează prin îmbunătăţirea capacitații ANOFM de a oferi clienților săi, prin intermediul pachetului inovativ de servicii formative bazate pe dezvoltarea competentelor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă utilizând metodologii active de învăţare, oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe piaţa muncii. Prin testarea, modelarea şi transferul acestui pachet către toţi actorii implicţi, se demonstrează şi diseminează pe scară largă rezultatele obţinute ale unor servicii integrate de formare, învăţare, ocupare, adaptate la nevoile locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax