Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI și MARȚI: Manifestări dedicate Zilei Naționale a României, la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia. Lecții de patriotism, momente artistice și horă

Publicat

festival scoala avram iancu Cu prilejul Zilei Naţionale a României, elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia vor participa la numeroase manifestări ce se vor organiza la începutul săptămânii viitoare.

În semn de respect şi de preţuire faţă de simbolurile şi însemnele naţionale, elevii și profesorii școlii vor îmbrăca cu mândrie, timp de două zile, ia tradițională, iar la piept vor purta panglici tricolore sau cocarde. Luni și marți, pe holuri şi în clase, va răsuna Imnul naţional al României care va fi intonat solemn înaintea primei ore.

Atât școlarii din clasele primare, cât și cei de gimnaziu vor confecționa stegulețe, brățări, afișe sau vor realiza desene cu simbolurile naționale. Sub genericul „Mândru că sunt român”, copiii vor fi încurajați să își exprime gândurile, emoțiile, sentimentele pe care le trăiesc de Ziua Națională, precum și bucuria de a fi români. Elevii din toate clasele vor scrie mesaje care vor alcătui un colaj imens ce va fi expus în curtea școlii.

Pentru a cinsti memoria eroilor care s-au jertfit pentru țară, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a vor participa la o acțiune de voluntariat ce se va desfășura în Cimitirul Eroilor, pentru a îngriji mormintele eroilor neamului, dar și pentru a pune flori și panglici tricolore pe monumentele funerare.

Elevii din cadrul Cercului de istorie al școlii vor asista la o lecție de patriotism care se va realiza cu sprijinul partenerilor de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Elevii vor face cunoștință cu câteva dintre personajele marcante ale istoriei care au contribuit la înfăptuirea Unirii.

De asemenea, în cadrul orelor de dirigenţie, se vor organiza dezbateri privind semnificaţia şi importanţa respectării simbolurilor naţionale: drapelul, stema şi imnul naţional, educaţia patriotică fiind o misiune importantă a dascălilor, mai ales în contextul actual, când tinerii se îndepărtează tot mai mult de valorile şi simbolurile naţionale.

Manifestările dedicate Zilei Naționale se vor încheia cu o horă la care vor participa toți elevii și dascălii, dar și cu un moment artistic susținut de corul școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Scopul acestor acţiuni este dezvoltarea ataşamentului elevilor faţă de valorile poporului român, şcoala reprezentând mediul optim pentru formarea spiritului civic şi patriotic al acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax