Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Spectacol la Teatrul de Păpuși „Prichindel”. Eveniment organizat pentru oficializarea datei de 2 iunie ca „Ziua Naţională pentru Adopţie”

Publicat

Atunci când ne gândim la Ziua Copilului, ne gândim la o zi a fericirii, a muzicii, a zâmbetelor şi a hohotelor de râs, a celor mai frumoase jocuri şi jucării, a celor mai bune prăjituri şi dulciuri, a celor mai frumoase baloane colorate, a soarelui, într-un cuvânt, a copilului. Cu această ocazie, Oficiul Român pentru Adopţii a inițiat un proiect care se află în circuitul procedural parlamentar de adoptare pentru a institui data de 2 iunie ca „Ziua Națională pentru Adopție”. Pentru a sprijini acestă inițiativă, Teatru de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia organizează luni, 3 iunie, un spectacol de copii.

Toate acestea ne fac să reflectăm la noi şi la copiii noştri, la faptul că sunt încă foarte mulţi copii, care, pentru a se bucura cu adevărat şi pentru a fi fericiţi de ziua lor, de Ziua Copilului, au nevoie de a sărbători „ziua mamei”, au nevoie de cel mai frumos dar pe care-l putem oferi, au nevoie de iubire.

O parte din aceşti copii au avut şansa de a se naşte pentru a doua oară prin adopție şi au bucuria de a trăi alături de părinţi care ştiu să le dăruiască iubire şi care îi face să fie speciali.

Oricât de multe daruri am oferi unui copil, nimic nu o să-i asigure echilibrul şi stabilitatea, nimic nu o să-l facă fericit, nimic nu o să-i facă ochii să râdă de fericire, ca iubirea părintească.

Şi, dacă vorbim despre copii şi oameni speciali, atunci se cuvine să vorbim despre o zi specială, o zi dedicată lor.

Astfel, Oficiul Român pentru Adopţii a organizat, în data de 29 mai, un eveniment dedicat susţinerii instituirii datei de 2 iunie ca fiind Ziua Naţională pentru Adopţie. În prezent, proiectul de act normativ referitor la această zi se află în circuitul procedural parlamentar de adoptare.

Celebrarea Zilei Naţionale pentru Adopţie arată preocuparea şi atenţia pe care statul român o acordă problematicii copiilor care au nevoie de o familie, fiind, în acelaşi timp, o reflectare a respectării angajamentului avut în faţa tuturor copiilor aflaţi în dificultate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, în parteneriat cu Teatrul de Păpuşi „Prichindel”Alba Iulia organizează luni, 3 iunie, de la ora 18.00, în sala de spectacol a teatrului, o acţiune de susţinere a declarării datei de 2 iunie ca Ziua Naţională pentru Adopţiei.

La acest eveniment, care are ca scop principal celebrarea adopţiei, sunt invitaţi să participe toţi copiii şi părinţii adoptivi de pe raza judeţului Alba. După vizionarea unei piese de teatru pregătită pentru ei, copiii vor fi implicaţi în activităţi specifice vârstei lor, iar părinţii vor discuta şi îşi vor împărtăşi din experienţele lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax