Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Vernisajul expoziției „Imagini şi documente – 70 de ani de peisaj industrial”, la Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale

Publicat

afis satumareImagini cu peisaje industriale din perioada comunistă vor fi prezentate luni, 19 octombrie, la Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, în cadrul unei expoziţii. Iniţiativa este realizată de 20 de artişti debutanţi, cei mai mulţi studenţi ai Universităţii de Artă Bucureşti.

Vernisajul expoziţiei de fotografie din cadrul proiectului „Imagini şi documente – 70 de ani de peisaj industrial”, proiect realizat de Asociaţia Dar Development și cofinanţat de Ministerul Culturii prin Administraţia Fondului Cultural Naţional are loc luni de la ora 10.00.

Scopul proiectului este realizarea, de către 20 de artişti debutanţi, cei mai mulţi dintre ei studenţi ai Universităţii de Artă Bucureşti, a unei expoziţii de fotografie care să pună în valoare calitatea estetică a unor peisaje industriale realizate în perioada comunistă, din şapte dintre cele opt zone de dezvoltare ale României, dar şi din Republica Moldova.

În cadrul proiectului, Arhivele Naţionale au contribuit la documentarea principalelor obiective industriale cu imagini de arhivă şi informaţii documentar-istorice din epoca în care obiectivele industriale au fost construite.

Pe lângă Arhivele Naţionale, proiectul se bucură de susţinerea următorilor parteneri: Universitatea de Artă din Bucureşti – Departamentul de Imagine Dinamică şi Fotografie, Institutul Cultural Român, Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane, Asociaţia ARTIA, Asociaţia Obsteaşcă Foto Club Moldova din Chişinău, Asociaţia VEGA din Bucureşti şi Asociaţia XANDER din Braşov.

Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 19 octombrie, la ora 10:00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 19-20 octombrie 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax