Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Ziua Internațională a Holocaustului, comemorată la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia

Publicat

Ziua Internațională a Holocaustului va fi celebrată luni, prin evenimentul „O tragedie a secolului XX: Holocaustul”, aflat la a VI-a ediție, organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Arhivele Naționale Alba și Colegiul Economic „Dionisie pop Marțian” din Alba Iulia. Din programul evenimentului vor face parte expoziții, dezbateri și sesiuni de comunicări, dar și vizite la Cimitirul evreiesc și la Sinagoga din Alba Iulia.

Manifestările dedicate zilei Holocaustului, vor începe la ora 8.00, în sala CDI a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, cu o sesiune de comunicări pentru elevi și prezentări de machete și planșe realizate de aceștia. La ora 11.00 va avea loc vizita la Cimitirul evreiesc și la Sinagoga din oraș, pentru ca mai apoi, la ora 16.00, să aibă loc o întâlnire cu reprezentanții comunității evreiești la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”. Tot aici va fi prezentată și o expoziție de carte despre Holocaust, urmată de dezbaterea „De ce comemorăm Holocaustul?” și de expoziția „Comunitatea evreilor din Alba Iulia în timpul celui de-al doilea război mondial”. Totodată, vor fi prezentate și documente despre Holocaust, din fondul Arhivelor Alba. Printre invitații speciali a evenimentului se numără și Lia Borza, reprezentantă a comunității evreiești din Alba Iulia.

Întregul eveniment este organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Arhivele Naționale Alba și Colegiul Economic „Dionisie pop Marțian” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax