Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: „Ziua porților deschise” la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj. Detalii despre oferta educațională şi înscrieri în clasa pregătitoare

Publicat

Toma CocisiuLa Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din municipiul Blaj va avea loc luni, 29 februarie, „Ziua porților deschise”, unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru părinți și pentru viitorii școlari.

MOTTO: „Fiecare copil pe care îl instruim este un om pe care îl câștigăm!” (Victor Hugo)

Din dorința de a facilita comunicarea dintre părinți, personalul didactic și conducerea școlii, cu privire la procesul de înscriere în învățământul primar al clasei pregătitoare, și nu numai, părinții și viitorii școlari sunt invitați la „Ziua porților deschise”, acțiune organizată sub genericul „Adu-ți copilul la o școală orientată spre elev!”, luni, 29 februarie, începând cu orele 15.00, la sediul unității de învățământ aflat pe Bulevardul Republicii, Nr. 48 din Blaj.

Ziua porților deschise se adresează în egală măsură părinților și publicului larg. Pentru părinți va fi un bun prilej să primească răspunsuri la toate întrebările, preocupările și curiozitățile lor legate de Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” și să se convingă singuri că această școală este alegerea cea mai bună pentru copiii lor. Publicul larg este în egală măsură binevenit, având ocazia să vadă și să afle nemijlocit modul în care eforturile comunității se oglindesc în creșterea și educarea copiilor și, totodată, modul în care legătura firească cu școala contribuie ziditor la formarea lor ca oameni de nădejde ai societății.

Acțiunea este și un prilej de a vedea, în primul rând, chipurile senine și bucuria copiilor care învață în unitatea de învățământ, entuziasmul și îndemânarea cu care se implică în activitățile creative și nu în ultimul rând, dorința de cunoaștere și de învățare cu care i-au parte la activitățile școlare, dar și la cele extrașcolare și recreative.

clasa prescolarCei prezenți la eveniment vor afla care este Metodologia de înscriere în clasa pregătitoare, vor vizita sălile de clasă, în care se desfășoară procesul instructiv –educativ, se va vorbi despre oferta educațională a școlii, se vor prezenta materialele pe care vor lucra elevii clasei pregătitoare, precum și Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016.

Întâmpinarea invitaților va fi asigurată de directoarea unității de învățământ, prof. dr. Alina Maria Dulău, care deschisă dialogului va prezenta oferta educațională a școlii și va răspunde cu drag întrebărilor adresate de vizitatori.

Pentru ca vizita să fie mai plăcută pentru pentru copii, cadrele didactice vor organiza ateliere de lucru și creație: Activități practice (Susana Șuteu), Expoziții de mărțișoare și felicitări (Daniela Komoveș), Dramatizare „Fata babei și fata moșneagului” (Anca Pușcașu, Doina Gavriluț). „Cu siguranță, mulți dintre micii vizitatori vor face parte din cele trei clase pregătitoare de la Școala Gimnazială  <Toma Cocișiu> în noul an școlar 2015-2016. Aici, talentul lor nativ va putea înflori și va fi înnobilat de munca atentă a unor cadre didactice dedicate meseriei lor”, au transmis reprezentanții școlii.

„Cu toții ne dorim să oferim copiilor posibilitatea să acceadă către o instituție de învățământ unde potențialul lor uman să se dezvolte și să înflorească, ghidat de dascăli care se apleacă cu iubire și cunoaștere asupra fiecărui copil. Este important ca alegerea școlii să fie o alegere conștientă, făcută în urma unei bune informări și înțelegeri a modului în care școala este organizată, a metodelor de predare și a regulilor interne. Dacă părintele este confortabil cu alegerea făcută, șansele de integrare a copilului în acel mediu cresc foarte mult”, a declarat prof.  Mona-Carmen Cârnaț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax