Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Lupii tineri” din PSD Alba şi-au ales conducerea: Bogdan Medrea, preşedinte cu 104 voturi. Vezi componenţa Consiliului Judeţean TSD


Publicat

“Lupii tineri” din PSD Alba şi-au ales, duminică după-amiaza, conducerea. La Conferinţa Judeţeană Alba a Tinerilor Social-Democraţi ce s-a desfăşurat la sala de conferinţe a Hotelului Medieval din Alba Iulia au participat 153 de membri TSD Alba, din 200 de invitaţi, alături de deputatul Mihai Sturzu, candidat pentru funcţia de preşedintele TSD la nivel naţional. Vedeți mai jos galerie foto-video.

UPDATE: Bogdan Medrea a fost ales preşedintele TSD Alba cu 104 voturi „pentru”. Contracandidatul său, Dan Marcu, a obţinut doar 39 de voturi.

Conducerea TSD Alba a fost asigurată anterior, tot de Bogdan Medrea, ca preşedinte interimar. Acesta a participat la alegerile de astăzi pentru funcția de președinte, avându-l drept contracandidat pe Dan Marcu.

Pentru restul funcţiilor, au fost desemnaţi candidaţii câştigători, nefiind mai multe persoane interesate de aceeaşi poziţie.

Astfel, vicepreşedinţii TSD Alba sunt:

Vasile Spătariu (Sebeş), Claudiu Oancea (Aiud), Alexandru Popa (Zlatna), Alin Jidveian (Blaj), Bogdan Dumitru (Cugir), Adriana Mihălţan (Ohaba) şi Vasile Galaţă (Cut).

Secretarul executiv al organizaţiei este Corneliu Mureşan (jurist, Alba Iulia).

Consiliul Judeţean al TSD Alba are următoarea componenţă: Bogdan Medrea (inginer, Alba Iulia), Corneliu Mureşan (jurist, Alba Iulia), Vasile Spătariu (informatician, Sebeş), Claudiu Oancea (inginer, Aiud), Alexandru Popa (economist, Zlatna), Alin Jidveian (jurist, Blaj), Bogdan Dumitru (jurist, Cugir), Adrian Mihălţan (inginer IT, Ohaba), Vasile Galată (inginer, Cut), Victor Negrescu, Sebastian Cârnaţiu-Lazăr (economist, Alba Iulia), Nicolae Magda, Bianca Ionuţ, Paul Mucea, Dan Marcu, Lucian Budroi, Adriana Cozma, Silvia Degan, Lavinia Stoia, Ionuţ Nemeş; Rareş Iulian Jidvian (Blaj), Cosmin Mihălţan (Blaj), Loredana Irimie (studentă), Vasile Costea (Sebeş), Raul Todoran (Sebeş), Florin Fulea (Sebeş), Anca Tărâţă (Sebeş), Bogdan Pătrânjan (Sebeş), Marian Popa (Cugir), Cristian Mureşan (Cugir), Gabriel Moldovan (Cugir), Alina Cisteian (Cugir), Marian Agapie (Cugir), Mădălin Covaci, (Cugir), Andreea Cioara (Abrud), Andrei Cenuşă (Abrud), Petru Simonel Catelina (Şugag), Lucian Bocea (Valea Lungă).

Biroul TSD Alba – membri: Bogdan Cristea (Alba Iulia), Lucian Vasiu (Cut), Nicolae Luca (Sebeş), Marian Popa (Cugir), George Anca (Cîmpeni), Loredana Irimie (Blaj), Silvia Degan (Alba Iulia), Ana Maria Filimon (Aiud), Rareş Iulian Marcu (Ocna Mureş), Simina Ancuţa (Abrud).

Delegaţia care va participa în 19 octombrie la Conferinţa Naţională a TSD îi cuprinde pe: Bogdan Medrea, Corneliu Mureşan, Victor Negrescu, Bogdan Cristea, Vasile Spătariu, Vasile Mutu, Claudiu Oancea, George Anca, Rareş Iulian Marcu, Bogdan Dumitru, Alin Jidveian, Adrian Mihălţan, Alexandru Popa, Nicolae Magda, Ovidiu Jidveian.

Din Consiliul Naţional al TSD fac parte: Bogdan Medrea, Corneliu Mureşan, Ovidiu Jidveian, Victor Negrescu.

La întâlnirea de duminică mai participă deputatul de Alba Ioan Dîrzu, primari, consilieri locali și județeni, directori de instituții deconcentrate din Alba, invitat fiind și Gabriel Petrea, viceprimar al Sectorului 6  Bucureşti, candidat pentru funcţia de Secretar General al TSD la nivel naţional.

Vedeți mai jos ce au declarat invitații Ovidiu Jidveian, Ioan Dîrzu și candidații la funcția de președinte TSD Alba, Dan Marcu și Bogdan Medrea:Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. cetateanul turmentat

  luni, 07.10.2013 at 08:22

  ….daca acestia sunt viitorii lideri ai judetului si municipiului………….ne-am ars…….sunt mediocrii si ipocriti……….la fel ca si omologii din pdl….tinerii de calitate au plecat sau se pregatesc sa plece din haznaua aceasta………..oare ce program de emigrare sa folosesc?

 2. Pingback: “Am refuzat să particip la un simulacru de alegeri”. Fostul şef al tinerilor din PSD Alba, Dorel Bogdan, demisionează din partid | Alba24

 3. carcotas

  marți, 08.10.2013 at 23:25

  ce cauta Negrescu Victor la TSD Alba?

 4. Cristi Alba Iulia

  luni, 03.02.2014 at 00:09

  C****** M***** (jurist, Alba Iulia) ……cu asemenea om ….face evaziune fiscala la firma la care este angajat ……o sa mearga Romania foarte bine !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Guvernul majorează valoarea tichetului de masă cu 8 bănuți, din octombrie. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Publicat

tichete de masa

În această săptămână, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul Ministerului Muncii prin care se stabileşte creşterea valorii tichetului de masă pentru al doilea semestru al anului 2021, conform documentelor oficiale.

Mai exact, este vorba despre Ordinul nr. 1.245/902/2021 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2021 ce a fost oficializat miercuri, 06 octombrie 2021, prin publicarea în Monitorul Oficial Partea I, nr. 956.

Ordinul Ministerului Muncii 902/2021 prevede ca pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei. Practic vorbim de o majorare de câţiva bani.

Valoarea nominală a tichetelor de masă se aplică şi pentru primele două luni ale semestrului I al anului 2022, respectiv februarie 2022 şi martie 2022.

Ultima majorare a valorii maximale a tichetelor de masă a fost făcută în octombrie 2020, când a fost majorată de la 20 lei la 20,01 de lei.

Valoarea tichetelor de masă este reglementată prin Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba au trimis o amendă unui bărbat la o adresă la care nu mai locuia de peste 30 de ani. Ce s-a întâmplat

Publicat

Epopeea unei amenzi date în urmă cu șase ani, de polițiștii din Alba, unui bărbat din Miercurea Ciuc este descrisă într-o motivare a Judecătoriei Aiud. 

Personajele principale sunt un agent al poliției, un buletin în format vechi cu file, un șofer și un proces verbal trimis la o adresă la care șoferul nu mai locuia de mai bine de 30 de ani. 

Mai exact, în 18 august 2015, un șofer era surprins de un polițist din Teiuș, la ieșirea din Alba Iulia că a depășit pe linie continuă.

Polițistul l-a amendat cu 420 de lei și reținerea permisului pe 30 de zile. Șoferul nu a fost de acord și nu a semnat pe loc procesul verbal, drept urmare acesta a fost trimis prin poștă.

Probemele au început în momentul în care polițistul a trecut o adresă greșită. Mai exact, în 2015 bărbatul deținea un buletin vechi cu file, iar pe fila a șaptea era notată o mutație de domiciliu.

Polițistul nu a fost atent și a completat procesul verbal cu o adresă din municipiul Gheorgheni, (adresă care apărea pe prima pagina) la care bărbatul nu mai locuia din anul 1984.

Procesul verbal a ajuns la adresa respectivă și nu a produs nici un efect mai bine de 6 ani până când la o actualizare de date. Bărbatul locuia din 1993 la o altă adresă din Miercurea Ciuc.

Șase ani mai târziu, șoferul în cauză a primit procesul verbal și somația de plată de la Primăria Miercurea Ciuc în data de 2 martie 2021.

După ce a primit documentele bărbatul a acționat în instanță și a cerut anularea amenzii.

Un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Aiud, iar în data de 12 octombrie 2021, magistrații instanței au dat o decizie.

Aceștia au stipulat că procesul verbal nu a fost legal comunicat și au admis cererea de anulare a amenzii.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Măsurile recomandate autorităților de șeful E.ON România pentru reducerea facturilor la energie: ”Sunt decizii politice”

Publicat

contor curent gaz

Autorităţile din România ar trebui să reducă TVA la energie, pe lângă celelalte măsuri pe care le-au anunţat, pentru ca facturile plătite de oameni să scadă, a afirmat Volker Raffel, directorul general al E.ON România.

Volker Raffel, CEO al E.ON România, spune că măsurile luate de Guvern pentru a contracara creșterea prețurilor la energie sunt bune, dar ar mai trebui luată încă o măsură, reducerea TVA care tocmai s-a aplicat și în Germania, pentru ca facturile plătite de oameni să scadă.

Volker Raffel este noul CEO al Grupului E.ON România începând cu data de 1 august, preluând atribuțiile de la Manfred Paasch, care s-a retras din funcția deținută timp de aproape doi ani.

„Suntem foarte bucuroşi că Guvernul a pus deja în funcţiune două scheme-suport: prima este cea privind consumatorii vulnerabili, iar a doua, ce a făcut Guvernul chiar înainte de a fi demis, schema-suport (de compensare a facturilor – n.red.) atât pentru electricitate, cât şi gaze. Pentru cei care nu au consum mare, ci mic. Cred că este foarte important să ajutăm consumatorii”, a spus Raffel, într-un interviu acordat Agerpres.

Şeful filialei din România a companiei germane a adăugat că sunt necesare şi alte măsuri, pe lângă acestea.

Prețul electricității și al gazelor continuă să crească

„Cu toate acestea, preţul electricităţii şi al gazelor în toată Europa continuă să crească şi nu exclud necesitatea de a lua mai departe şi alte măsuri de susţinere a consumatorilor. Sunt bucuros că există discuţii politice la nivel european şi vor decide cum să o facă.

De exemplu, Germania a decis reducerea TVA pentru şase luni şi aceasta ar fi o soluţie şi pentru România, pentru a supravieţui cumva acestei ierni.

Cred că impactul energiei este atât de mare, încât o reducere a taxelor poate fi ceva folositor„, a subliniat Volker Raffel.

De asemenea, în Germania şi la nivel european se discută şi asigurarea din bugetul statului a certificatelor verzi pentru producţia de energie regenerabilă, pentru o perioadă, în locul consumatorilor finali, măsură care s-ar putea aplica şi în România.

„Deci sunt mai multe posibilităţi de a face ceva. Haideţi să vedem cum se va desfăşura dezbaterea politică, pentru că acestea sunt decizii politice, iar noi, ca şi companie, nu putem decide cu privire la ele.

Dar trebuie să fie discuţii democratice şi, dacă preţurile vor continua să crească, cred că va fi nevoie de măsuri folositoare„, a susţinut responsabilul E.ON România.

 

foto: facebook.com/VolkerRaffelE.ONRomania

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Programul prin care tinerii de 18 ani pot călători gratuit în toată Europa a fost relansat. Înscrieri, până în 26 octombrie

Publicat

Un program prin care tinerii pot călători gratuit „Discover EU” reîncepe, după ce un an de zile a fost suspendat din cauza COVID-19. Se fac din nou înscrieri.

Tinerii de 18 ani au astfel oportunitatea să călătorească gratuit cu trenul în toată Europa, timp de 30 de zile. Concurența este mare. Sunt câte 5 pe un loc.

 „O lume întreagă așteaptă să fie descoperită. Fă-ți bagajele, ia-ți cel mai bun prieten și pornește la drum.”

Tinerii pot merge în călătorie singuri sau pot forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus.

Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere.

România are aproape 2.300 de locuri libere. Iar concurența este mare. La ediţiile trecute au aplicat peste 350.000 de tineri din Uniunea Europeană pentru cele 70.000 de locuri.

4 condiţii pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să se înscrie în program:

 • – să fie născuţi în 2003, adică să aibă 18 ani
 • – să fie cetăţeni ai unei ţări din UE.
 • – să completeze un formular online de înscriere şi un chestionar, ambele disponibile pe site-ul europa.eu.

Discover EU: înscrierea este deschisă până pe 26 octombrie

Miruna Covaci – responsabil al serviciului de informare Eurodesk România: “Exista tineri care văd în asta o provocare de a se descurca singuri, să descopere locuri noi – de a testa Europa propriu-zis.

Există de exemplu tineri care, pasionaţi de arhitectură, s-au gândit să se ducă şi să vadă anumite clădiri emblematice din Europa, sau pasionaţi de o anumită limbă străină, s-au gândit că poate fi o oportuntate să o audă mai mult”.

Anul trecut, programul a fost suspendat, din cauza restricţiilor. Aşa că, în mod excepţional anul acesta se pot înscrie şi tinerii care nu au putut participa în 2020. De când s-a deschis Discover EU, 2.700 de români au călătorit cu trenul prin toată Europa, potrivit PROTV.

Tinerii selectați, pot călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2022 și 28 februarie 2023.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate