Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Luptele dintre daci și romani revin la Alba Iulia. Când va avea loc prima reprezentație de reconstituire istorică

Publicat

Garda Apulum, dacii și romanii, trupa de reenactment istoric revin la Alba Iulia în 2023, cu un nou sezon. 

Este vorba despre proiectul de reconstituire istorică al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Vineri, 21 aprilie 2023, ora 18.00, în fața Porții IV a Cetății Bastionare Alba Carolina, Garda Apulum va da startul unui nou sezon, al spectacolelor de reconstituire istorică antică.

Astfel, Garda Apulum va fi prezentă în fiecare zi de vineri, de la ora 18, doar în luna aprilie, apoi începând cu luna mai până în septembrie, de la ora 19, în tradiționala de acum locație, pentru a încânta publicul cu spectaculoasele lecțiile vii de istorie.

De precizat, că această trupă, care e formată din voluntari albaiulieni, care compun formațiunile Legiunea XIII Gemina, Ludus Apulensis, Lupii Apovlonvlvi și Magna Nemesis, promovează prin acțiunile de reenactment, patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.

Activitatea lor are la bază un proiect de reconstituire istorică antică inițiat de de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în anul 2012 și coordonat de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Spectacolele de vineri sunt organizate de Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax