Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Macheta Parcului Custozza: Administraţia face public planul vegetaţiei din interiorul Cetăţii

Publicat

Discuţiile aprise pe tema transformărilor la care este supus Parcul Custozza şi implicit defrişările bătrânilor arbori din zonă au ajuns, se pare, în sfârşit şi la urechile administraţiei locale. După mai multe zile în care grupuri de protestatari au format echipe pentru a împiedica tăierea ultimilor copaci din zonă, reprezentanţii Primăriei au decis să arunce puţină lumină asupra problemei şi au făcut publică o machetă a vegetaţiei existente, respectiv a celei propuse pentru plantare, în interiorul Cetăţii.

Potrivit planului prezentat de administraţia locală, în prezent, în zona Parcului Custozza există un număr de 357 de arbori şi arbuşti, dintre care 75% reprezintă un pericol pentru siguranţa pietonilor şi a clădirilor, din cauza faptului că sunt prea bătrâni. În urma studiilor efectuate, 158 de copaci vor fi tăiaţi, deoarece că nu mai respectă normele de siguranţă.

Pentru cei care se temeau că vor asista la moartea ultimului parc din Alba Iulia, administraţia locală susţine un plan al vegetaţiei propusă spre plantare în zona din interiorul Cetăţii. Potrivit machetei, în interiorul fortificaţiei urmează să fie plantaţi 760 de arbori şi arbuşti, dintre care 171, în zona Parcului Custozza. În proiect mai este prevăzut, suplimentar, pentru compensarea remodelării Parcului Custozza, în zona traseului estic, sudic şi nordic a Şanţurilor Cetăţii, alţi 652 de copaci.

Conducerea Primăriei Alba Iulia a informat că, în această săptămână, va avea loc o conferinţă de presă la sediul instituţiei, în cadrul căreia va fi prezentat un raport complet privind vegetaţia prevăzută în zona respectivă, precum şi un proiect 3D al Parcului Custozza.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Pingback: Referitor la scandalul iscat in jurul lucrarilor de modernizare a parcului Custozza din Alba Iulia « PaulyLuca Blog

  2. valea....vale

    marți, 08.03.2011 at 14:29

    De unde au aparut 357 de arbori in Custozza?au adunat ca Pristanda?:)…..Sint mult mai putini……este o minciuna grosolana..Si nu inteleg cum pot sa minta ca 75% prezinta pericol pentru ca sint prea batrini?Pericol il pot reprezenta arborii bolnavi nu cei vechi.Castanii taiati cu salbaticie traiesc peste 500 de ani…….Alta minciuna gogonata este ca vor ramine arbori.Este o minciuna.Poate vor planta….dar mai intii ii vor scoate pe cei vechi.Daca coboara nivelul de calcare cu 70 cm (deci sapa cel putin 1 metru in tot parcul) unde vor putea sa ramina vechii arbori? suspendati cu radacinile?Si alta minciuna….ca au prevazuti plantare de arbori 171 „in zona” parcului custozza.”in zona” nu este acelasi lucru cu „in parcul”.Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca hotarirea consiliului local prevedea plantarea a „20 arbusti”…Intre 20 de arbusti si 171 de arbori este o diferenta…….Noroc cu protestele..ca au schimbat urgent planul.Initial toata piata trebuia sa fie o pavela cu jardiniere.Dl primar…nu sintem toti neinformati…..

  3. angelicus

    marți, 08.03.2011 at 14:33

    Ce studii s-au facut pentru a arata ca arborii sunt periculosi ? Vrem sa le vedem la conferinta de presa. Si de ce sa mai plateasca arbori noi daca exista unii deja si sunt asa frumosi?

  4. Florin Roman

    marți, 08.03.2011 at 14:52

    Cei 158 de arborI care urmeaza sa fie taiati sunt exact cei 158 din Custozza.. Nu exista nici un fel de expertiza referitoare la pericolul pe care acestia il reprezinta. Acum dezinformeaza prin omisiune. Cine are chef si Mai traieste sa astepte sa creasca puietii lui Sabau.

  5. HH

    marți, 08.03.2011 at 21:54

    IN DESENUL DE MAI SUS SE VAD DOAR DOUA MICI ZONE VERZI IN ZONA IN CARE ACUM AVEM PARCUL CUSTOZZA. ORI DESENUL NU E BUN ORI……

    • admin

      marți, 08.03.2011 at 22:35

      …corect, desenul e corect. S-ar putea ca maine sa fie prezentata o macheta. Desenul asta era un pdf transmis pe email.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax