Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAE: Atenționare de călătorie în Belgia. Alertă teroristă, ridicată la nivel maxim în Bruxelles

Publicat

parlamentul european


EU_Parlament1Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat prin care atenționează cetățenii români că în Belgia a fost ridicat nivelul de alertă terorism la maximum.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că OCAM – Organul belgian de coordonare pentru analiză a ameninţărilor a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”.

Staţiile de metrou au fost închise, trenurile periurbane au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele două divizii amânate.
OCAM recomandă locuitorilor capitalei belgiene să evite „locurile cu o concentraţie mare de oameni,” cum ar fi „concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun” și centrele comerciale aglomerate.

Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alertă se menține la 3.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Interne www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale”, se arată în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax