Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MAE: Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Precipitaţii abundente, grindină şi vijelii

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare de fenomene meteo extreme, care se vor înregistra până la data de 10 iulie, în special în regiunile din centrul şi nordul Greciei.

Fenomenele meteorologice intense (precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4-6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei) se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade și cele din nordul Mării Egee.

Sâmbătă, 9 iulie 2022, aria de răspândire va cuprinde întreg teritoriul Greciei continentale.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Citește și Parcare aeroport Cluj, Sibiu, Târgu Mureș: Unde să îți lași mașina în siguranță dacă pleci în concediu cu avionul. TARIFE, PROGRAM

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

sursa: mae.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax