Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAE: Condiţiile de intrare în Portugalia se modifică din această noapte, în contextul pandemiei de COVID-19

Publicat

foto: routesonline.com

Ministerul Afacerilor Externe transmite că autorităţile portugheze au anunţat noi măsuri cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Portugheze, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 31 ianuarie, ora 00:00.

”Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile portugheze, toate persoanele care călătoresc în Republica Portugheză, pe cale aeriană, din state membre UE sau asociate Spaţiului Schengen care înregistrează o incidenţă a cazurilor între 150 şi 500 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (categorie în care se află şi România), trebuie să prezinte un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării.

Totodată, în cazul acestor categorii de persoane, autorităţile portugheze recomandă efectuarea doar a călătoriilor care sunt esenţiale”, transmite MAE.

Este decretată Stare de Urgență pe întreg teritoriul național (conform Decretului nr. 9-A/2021) până la data de 14 februarie 2021, ora 23:59.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: 

PE CALE AERIANĂ:

În vigoare începând cu 31 ianuarie 2021, ora 00:00, până la 14 februarie 2021, ora 23:59, informează MAE

Este autorizat traficul aerian către și dinspre Portugalia continentală a tuturor zborurilor dinspre și către statele care fac parte din Uniunea Europeană și dinspre statele asociate Spațiului Schengen (Liechtenstein, Norvegia, Islanda și Elveția)

În funcție de situația epidemiologică a statelor de proveniență, se aplică următoarele măsuri:

  • pentru statele cu peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Estonia, Irlanda, Lituania, Letonia) – obligația de a prezenta un test molecular (tip RT-PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării și obligația de a efectua, la sosirea în Portugalia, o perioadă de izolare de 14 zile, la domiciliu sau într-un loc desemnat de autoritățile de sănătate. Sunt exceptați de la măsura izolării pasagerii care se deplasează pentru călătorii esențiale și a căror ședere pe teritoriul național, dovedită prin biletul de întoarcere, nu depășește 48 de ore.
  • pentru statele care au între 150 – 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (Germania, Austria, Belgia, Cipru, Croația, Danemarca, Franța, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Suedia, Elveția), în cazul cărora autoritățile portugheze recomandă doar efectuarea de călătorii esențiale – obligația de a prezenta un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării.
  • pentru statele care au sub 150 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile nu există restricții.

Vezi toate măsurile și restricțiile pentru Portugalia  AICI

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax