Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAE: Românii au la dispoziţie o HARTĂ interactivă cu secţiile de votare organizate în străinătate pentru alegerile din decembrie

Publicat

harta interactiva sectii votare strainatate parlamentare 2016Ministerul Afacerilor Externe a publicat o hartă interactivă cu adresele celor 417 secţii de votare organizate în străinătate pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, pentru a facilita accesul alegătorilor români din afara ţării.

La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie 2016, alegătorii români din străinătate vor avea la dispoziţie 417 secţii de votare, cu 111 mai multe decât la alegerile parlamentare din 2012 şi cu 123 mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2014.

Vezi harta interactivă AICI.

Lista integrală a celor 417 secţii de votare din străinătate, înființate prin Hotărârea Nr. 43/2016 a Autorităţii Electorale Permanente, poate fi consultată pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE amintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota la alegerile din 11 decembrie prin corespondență — dacă s-au înscris în Registrul electoral cu această opțiune în termenul prevăzut de lege (în perioada 1 aprilie — 14 septembrie 2016) — și la oricare din secțiile de votare organizate în străinătate.

Activităţile de pregătire şi organizare a procesului de votare în străinătate sunt asigurate de către Biroul electoral de circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara ţării, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe.

Informații utile privind votul la alegerile parlamentare în afara țării sunt disponibile pe pagina de web a MAE, la secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 (www.mae.ro/parlamentare-2016), precum și pe site-urile misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României.

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe a lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate”, un material informativ destinat cetățenilor români din diaspora pentru informarea cu privire la condițiile de exercitare a dreptului de vot la parlamentarele din 11 decembrie.

Vezi şi Ministerul Afacerilor Externe a lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate”. Detalii pentru cei care votează în 11 decembrie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax