Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Magia sărbătorilor de iarnă și în casele de tip familial ale DGASPC Alba. Copiii au primit cadouri de la „spiridușii” lui Moș Crăciun și au fost colindați


Publicat

copii dizabilitati cadouri 1 iunieLa sfârşit de an, magia sărbătorile de iarna ne învăluie, iar spiritul Crăciunului ne face să fim mai buni şi mai darnici, iar astfel, Moş Nicolae şi Moş Crăciun, încurajaţi de schimbarea noastră îşi fac simţită prezenţa prin mesagerii lor binevoitori, care aduc daruri pentru copiii/tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi, ocrotite în centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Bucuroşi de apropierea minunatei sărbători a Crăciunulu şi în aşteptarea oaspeţilor, copiii din centrele de ocrotire s-au pregătit din timp, confecţionând felicitări şi ornamente pentru împodobirea bradului şi a camerelor unde locuiesc, au învăţat şi repetat colide, cu care să-l încânte şi să-l răsplătească pe Moşul şi pe ajutoarele lui, pentru bunăvoinţa şi dragostea pe care o arată an de an faţă de ei.

Startul l-a dat Moş Nicolae, în data de 5 decembrie, mesagerii lui fiind membrii Clubului Rotaract Alba, care au lansat proiectul „Fiecare din noi poate fi Moş Nicolae”, prin care au adus bucurie copiilor de la Casele de Tip Familial din Sâncrai, pe care i-au antrenat în activităţi recreativ distractive şi le-au oferit coşuleţe cu fructe şi dulciuri.
Tot în ajun de Moş Nicolae, Asociaţia „Bunici şi Nepoţi”, a oferit din nou cadouri copiilor de la Casele de Tip Familial din Sâncrai.

În data de 17 decembrie, un grup de 15 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud, însoţiţi de diriginţii lor, au adus daruri constând în produse alimentare, ambalate şi etichetate, în cadrul proiectului „Un Crăciun fericit pentru colegul meu”, copiilor de la Casa de Tip Familial nr. 8 din Sâncrai.

Asociaţia „Voluntariat pentru viitor” a desfăşurat în preajma sărbătorilor de iarnă campania denumită „Nici o casă de copii fără brad de Crăciun”, dorinţa lor fiind aceea de a înfrumuseţa şi îmbogăţii atmosfera de sărbătoare cu brazi naturali de Crăciun, ornamente, jucării şi dulciuri pentru copii, astfel, in data de 18 decembrie au vizitat Casa de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ, Locuinţa Protejată nr. 17 din Alba Iulia şi Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” din Alba Iulia, iar în data de 19 decembrie au vizitat Casa de tip familial „Sfânta Ana” şi Casa de tip familial „Sfânta Maria” din Alba Iulia.
Elevii Şcolii Nr. 4 din Cugir, Consiliul Elevilor „H.C.C.” Alba Iulia şi S.C. Star Transmission S.R.L. Cugir, a făcut cadouri copiilor de la Casa de Tip Familial „Speranţa Copiilor” din Cugir în data de 19 decembrie.

În aceste zile premergătoare Crăciunului, copiii Casei de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ, au primit vizita elevilor Şcolii Generale din Ighiu, care le-au dăruit cadouri.

Fundaţia „Mission Without Borders” ( Misiune fără frontiere ) Sibiu şi Primăria Blaj, au bucurat copiii de la Complexul de Servicii Comunitare Blaj, oferindu-le brazi şi daruri pentru întâmpinarea Crăciunului.

Moş Crăciun şi-a trimis mesagerii şi în acest an la Centrele din Stremţ şi Teiuş, prin reprezentanţi cu suflet mare.
Lângă brazii frumos împodobiţi, copiii au pezentat pentru oaspeţi, programe de colinde tradiţionale, vestind, prin glasurile lor cristaline Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos, împărtăţind tututor celor prezenţi bucuria şi spiritul sărbătorilor de iarnă.

Asociaţia Azuria din Baia Mare, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a organizat acţiunea ,,Un cântec pentru copii” la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia, în data de 22 decembrie, la ora 12,00, oferind un spectacol intitulat ,,Cântece de iarnă şi colinde” susţinut de artiştii Magda Puşkaş şi Rareş Suciu.
Au participat copii de la Casa de Tip Familial ,,Sfânta Ana” din Alba Iulia, Casa de Tip Familial nr. 10 din Bărăbanţ, Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” din Alba Iulia, Complexul de Servicii Integrate ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, Casa de Tip Familial ,,Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos, Casa de Tip Familial ,,Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, precum şi alţi copii doritori să ia parte la spectacol.
La sfârşitul spectacolului, Moş Crăciun în persoană, i-a surprins şi bucurat deopotrivă pe cei mici cu multe cadouri.

Pentru data de 23 decembrie, la ora 10,00, sunt aşteptaţi membrii Organizaţiei Naţionale ,,Cercetaşii României” care deasemenea vor aduce daruri de Crăciun, copiilor Casei de Tip Familial ,,Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, Complexului de Servicii Integrate ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia şi Caselor de Tip Familial nr. 2, 3 şi 15 din Abrud.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT mortal pe autostrada A1 Sebeș-Deva, lângă Orăștie. Un bărbat a murit, strivit în cabina unui TIR răsturnat

Publicat

Un bărbat și-a pierdut viața, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un accident rutier petrecut pe autostrada A1 Sebeș-Deva, lângă Orăștie. A murit strivit în cabina unui TIR care s-a răsturnat.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii Detaşamentului Deva specializaţi în descarcerare şi prim ajutor au intervenit de urgenţă, imediat după anunţarea accidentului la 112, în care a fost implicat un autotren răsturnat.

Echipajele de pompieri au deplasat la locul accidentului autospeciala de descarcere grea şi o ambulanţă, descoperind în cabina autotrenului un bărbat, de 50 de ani, fără viaţă.

Conducătorul autotrenului, strivit de cabină, a fost extras după o serie de manevre care au implicat folosirea macaralei aflată în dotarea autospecialei de descarcerare grea.

sursă: ISU Hunedoara

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: INCENDIU la acoperișul unei case din Alba Iulia. Pompierii intervin cu trei autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit la acoperișul unei case din Alba Iulia, sâmbătă dimineața. Pompierii intervin cu trei autospeciale.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în Alba Iulia, Calea Moților, în apropiere de Florida Impex.

UPDATE, ora 10.43: Incendiul a fost localizat, se lucrează la stingerea acestuia. Suprafața afectată este de aproximativ 60 mp. Potrivit ISU Alba, incendiul a izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești al unei case, anexă folosită ca birou. Nu au fost persoane rănite

UPDATE: Incendiul se manifestă la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, transmit pompierii.

Din primele informații ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei case.

Pompierii acționează cu două autospeciale de stins incendii și una de prim ajutor.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia, în intersecție. A fost implicată o mașină a Poliției Locale

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă dimineața într-o intersecție de pe strada Toporașilor din Alba Iulia.

A fost implicată o mașină a Poliției Locale.

Evenimentul rutier s-a petrecut la intersecția străzilor Toporașilor și Ștefan cel Mare.

Cele două autoturisme implicate, un Audi și Loganul Poliției Locale, au fost avariate în partea din față.

Din primele date, nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

IDEI DE CADOURI de Moș Nicolae. Jucării pentru cei mici, gadgeturi, haine, decoraţiuni de casă, parfumuri pentru cei mari

Publicat

Se spune că nu doar cadourile pe care le primim ne aduc neapărat bucuria de sărbători, ci și gesturile în acest sens, pe care le facem față de ceilalți. Sclipirea din privirea unei persoane dragi, zâmbetul sincer și bucuria celorlalți sunt cu adevărat mulțumitoare.

Este încă o ocazie specială în care putem aduce mici momente de fericire celor dragi și persoanelor pe care le apreciem.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI, SMS și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi de Moș Nicolae

Obiceiul de a primi în dar și a oferi cadouri de Moș Nicolae este originar din Europa și are legătură cu Sfântul Nicolae, un episcop din Mira, care, potrivit legendei, a ajutat cele trei fete ale unui nobil sărac să se mărite.

Din Nicolae obișnuia să lase în timpul nopții câte un săculeț cu aur la casa nobilului, unul pentru fiecare fată. Într-una dintre seri, bărbatul a stat de veghe să descopere cine era cel care îi ajuta. Astfel a văzut cum Nicolae s-a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului prin hornul casei, într-o șosetă pusă la uscat. Este o legătură cu obiceiul agățării șosetelor de șemineu în ajunul de Moș Nicolae.

Vezi și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica

În noaptea dintre 5 spre 6 decembrie, copiii obișnuiesc să își lase ghetele în fața ușii așteptând în speranța că vor primi cadouri. În unele zone, copiii îi lasă moșului apă sau morcovi pentru calul său, în timp ce în multe regiuni ale României copiii năzdrăvani găsesc în dimineața zilei de 6 decembrie, pe lângă dulciuri și fructe, o nuielușă.

Grecia îl celebrează pe Sfântul Nicolae, patronul marinei elene datorită legăturii sale cu marinarii. Sărbătoarea din Grecia include mese speciale și festivități pe numeroasele bărci care plutesc în zona de coastă a țării.

Nu doar copiii sunt însă bucuroși de darurile Moșului Nicolae, ci și cei mari. Pentru că de multe ori este dificil să alegi cadoul potrivit pentru apropiați și persoanele dragi, îți venim în ajutor cu câteva sugestii care să te scoată din impas. Până la urmă gestul contează.

IDEI de cadouri de MOȘ NICOLAE

Idei de cadouri pentru copii

Pe lângă jucării sau alte obiecte pe care și le doresc sau dulciurile preferate ori obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte, poți opta, în funcție de vârstă, pentru diferite gadgeturi sau jocuri educative, care le pot dezvolta, într-un mod interesant și plăcut, abilitățile.

Ce ai putea căuta:

– caleidoscop

– saltea dansantă

– accesorii unicorn

– set tren montan

– set mamă fiică; set tată fiu, set copii

– atelier de lucru

– kitchenette mini-chef

– proiector smartphone

– laser keyboard

– hartă răzuibilă

– robot interactiv

– pijama/șosete de Moș Nicolae

– ghete copii

Idei de cadouri pentru alți membri ai familiei, prieteni, rude

Atât femeile, cât și bărbații, se bucură de o paletă largă de cadouri indiferent de ocazie sau vârstă.

Poate cel mai mult gestul contează. Și poate atenția cu care este oferit cadoul.

Ce variante poți lua în considerare :

– cărți, gadgeturi (de exemplu, un USB personalizat, căști, tastatură etc)

– parfum, cosmetice, seturi cadou

– flori/plante interior

– pătură călduroasă, pătură cu mâneci

– accesorii pentru casă (lumânări parfumate, obiecte decorative)

– dulciuri

– voucher de cumpărături / salon / spa / fitness

– accesoriu fitness

– pijama, alte obiecte de îmbrăcăminte/ încălțăminte / eșarfă / fular / căciulă – personalizate sau nu

– bijuterii

– băutura preferată

– glob levitant

– barometru glob pământesc

– accesorii cafea

Variantele de cadouri poti fi adaptate în funcție de preferințe și personalitate.

Iar un bilețel scris de mână cu un mesaj de sărbători și oferit la momentul potrivit poate completa surpriza frumoasă de Moș Nicolae.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate