Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Magistrați echipați precum doctorii, în instanțele de judecată. Măsuri pentru reluarea activității în justiție, din 15 mai

Publicat

Instanțele de judecată din țară, inclusiv cele din județul Alba își vor relua activitatea completă după 15 mai. De asemenea și parchetele de pe lângă instanțele de judecată își vor relua complet activitate. 

Totuși, pentru singuranța magistraților, personalului auxiliar și a celor care participă la ședințele de judecată, la toate instanțele din țară se vor lua o serie de măsuri de igienă. 

Astfel după data 15, în instanțe, magistrații vor purta mănuși, măști, ochelari de protecție și chiar combinezoane. Anunțul cu măsurile care se vor lua a fost făcut public într-un document postat pe site-ul Ministerului Justiției. 

AICI poate fi vizionat documentul complet

Ministerul Justiției va suplimenta suplimentarea bugetele instanțelor cu sume considerabile în vederea achiziționării de către fiecare ordonator secundar și terțiar de echipamente suplimentare celor primite din partea Ministerului Justiției, pe măsură ce acestea se epuizează, se arată în documentul citat.

Câți bani s-au alocat pentru echipamentele de protecție

Mai exact, Ministerul Justiției a alocat Curților de Apel sume de bani corespunzătoare luării tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor și asigurarea disciplinei sanitare. Astfel, până în prezent, suma utilizată de către Curți pentru achiziționarea materialelor de protecție SARS – nCov 2 a fost de 1,248,613.28 LEI, în prezent Curțile de Apel având la dispoziție suma de 1,972,553.72 LEI, cu aceeași destinație.

La data de 15.04.2020, Ministerul Justiției a transmis instanțelor judecătorești (Curți de Apel, Tribunale, Judecătorii) o adresă prin care s-a solicitat acestora comunicarea, centralizată pe Curți de Apel, a necesarului de echipamente de protecție ce trebuie achiziționate în completarea stocurilor necesare instanțelor, în scopul asigurării stocurilor necesare instanțelor pentru desfășurarea activității în siguranță în sălile de ședință pentru următoarele 30 de zile. Din răspunsul la această adresă a rezultat că instanțele nu au utilizat integral sumele alocate, având la dispoziție în prezent suma mai sus menționată de 1,972,553.73 LEI.

Prin urmare, suma utilizată de instanțele la care se adaugă suma aflată la dispoziția acestora se ridică la 3,221,167.00 LEI, ceea ce reprezintă un efort bugetar semnificativ, luând în considerare toate celelate cheltuieli ale statului generate de Pandemia în discuție, se mai arată în document.

Recomandări din partea Ministerului Justiției

Respectarea distanței sociale (minimum 1,5m), cu referire inclusiv la personalul instanțelor/parchetelor, respectiv evitarea unor contacte directe care nu respectă distanțarea socială pentru o perioadă mai mare de 15 minute, recomandare care se poate implementa prin luarea unor măsuri în funcție de specificul fiecărei organizații judiciare, structura personalului, infrastructura proprie, calitatea managementului judiciar și juridic, sens în care exemplificăm:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax