Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații care și-au suspendat activitatea în semn de protest față de OUG7, amenințați cu pușcăria de Eugen Nicolicea

Publicat

n

Deputatul PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat că magistrații care și-au suspendat temporar activitatea încalcă legea și că sunt pasibili de închisoare. „Legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce privește prevederile potrivit cărora suspendarea activității unităților de parchet reprezintă infracțiune și se pedepsește ca atare” a spus acesta.

Acesta invocă legea 62/2011 a dialogului social care, în interpretarea sa, „specifică foarte clar că procurorii și judecătorii nu pot declara grevă”. Deputatul PSD mai susține că declararea grevei constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă.

postare

„Nu știu ce este mai grav, necunoașterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască și să o aplice sau încalcarea cu bună știință a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii”, declară deputatul PSD, printr-un comunicat de presă.

O avertizare similară a fost adresată magistraților și de Toni Neacșu, fost membru CSM și avocat al Bombonicăi Prodan, fosta soție a lui Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive.

DIICOT a anunțat, luni, că-și suspendă activitatea între orele 08-12 în fiecare zi, în intervalul 02.-08.03.2019, în semn de protest faţă de OUG 7. În acest interval vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare. Ei spun că OUG afectează stabilitatea sistemului de justiţie, fiind a patra modificare legislativă într-un interval de 6 luni, prin ordonanţă de urgenţă, a „legilor justiţiei”.

Și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au decis să îşi suspende activitatea de luni până joi, inclusiv, nemulţumiţi de OUG 7.

Parchetul Tribunalului Brașov a anunțat de asemenea, vinerea trecută, că a decis să își suspende activitatea timp de o săptămână în semn de protest.

Alte două Parchete – Parchetul Tribunalului București și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești – au anunțat, tot vinerea trecută, că vor suspenda activitatea cu publicul timp de o săptămână.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax