Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Magistraţii condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie nu mai primesc pensii de serviciu. Proiectul de lege a fost adoptat în Parlament

Publicat

Proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie a fost adoptat în Parlament. Forul decizional, Senatul, şi-a dat acceptul miercuri, iar proiectul va fi trimis la preşedintele ţării, pentru promulgare.

Plenul Senatului a adoptat proiectul, miercuri, cu 98 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi o abţinere. Raportul comisiei juridice, cu amendamente admise, a fost adoptat de plen cu 95 de voturi ”pentru”, o abţinere şi un vot ”împotrivă” .

Potrivit raportului Comisiei juridice, nu beneficiază de pensia de serviciu şi de indemnizaţie judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor care, chiar ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie, asimilată infracţiunilor de corupţie, înainte de eliberarea din funcţie.

„Punerea în mişcare a urmăriri penale pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluţionării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plăţii pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluţionarea definitivă a cauzei.

În această perioadă, persoana faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală beneficiază, în condiţiile legii, de pensie din sistemul public„, se mai arată în proiectul adoptat.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax