Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Magistraţii condamnaţi pentru corupţie rămân fără pensii de serviciu

Publicat

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, în ședința de marți, anularea pensiilor de serviciu pentru magistrații care sunt condamnaţi penal, în cazuri de corupție.

Potrivit președintelui CSM, Horațius Dumbravă, vor fi verificate toate dosarele de mare corupție la nivel național, acţiune ce ar trebui să fie finalizată până în luna decembrie a acestui an. Acesta este de părere, de altfel, că judecătoarea Gabriela Bârsan de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), cercetată de DNA pentru trafic de influenţă, ar trebui să-și prezinte demisia.

Potrivit unui comunicat CSM, „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, reunit în şedinţa de plen, azi, 25  octombrie 2011, a hotărât, cu majoritate de voturi, însuşirea propunerii formulate de domnul judecător Horaţius Dumbravă, preşedinte CSM, privind modificarea Legii 303/2004, în sensul ca magistraţii condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de serviciu sau în legătură cu serviciul, o infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie săvârşită cu intenţie, precum şi magistraţii sancţionaţi irevocabil cu excluderea din magistratură să nu mai beneficieze de pensia de serviciu stabilită de lege, urmând ca pensia de serviciu, încasată până la condamnarea definitivă sau rămânerea irevocabilă a sancţiunii disciplinare de excludere din magistratură, să fie recuperată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax