Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recuzarea formulată în „Dosarul Pomponio” a fost respinsă. Angajaţii DGFP Alba rămân încă o lună în arest

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat astăzi privind recuzarea magistratei însărcinată cu judecarea Dosarului „Pomponio”. O parte dintre avocaţii inculpaţilor au cerut, la termenul anterior, din 11 noiembrie, recuzarea judecătoarei Elena Boca pe motiv că aceasta este incompatibilă să se pronunţe în cauza disjunsă, pentru 6 dintre inculpaţii care şi-au recunoscut faptele. Tot astăzi, angajaţii DGFP Alba, Ioan Dobra, Ioan Ispas, Dorin Conţan şi Ioan Sârbu au flat că vor rămâne în continuare în arest.

Un complet format din trei judecători au hotărât că Elena Boca are dreptul să judece acest dosar şi că incompatibilitatea invocată de avocaţi este nefondată.

Tot astăzi, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au hotârât prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pentru angajaţii DGFP Alba. Decizia instanţei albaiuliene poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei patru funcţionari sunt acuzaţi că au sprijinit un grup infracţional constituit la firma Pomponio SA, care ar fi prejudiciat bugetul statului cu suma de 2,2 milioane de lei.

Apărătorii fostului director general al societăţii „Pomponio”, Cosmin Limbean şi ai angajatei Ramona Maria Achimaş au afirmat, la termenul de săptămâna trecută, că magistrata este incompatibilă să judece această cauză şi că dosarul disjuns trebuie înregistrat cu un nou număr şi distribuit aleatoriu unui alt judecător.

Reamintim că, la termenul anterior, 6 dintre inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi s-au angajat să achite integral prejudiciul. Este vorba despre Luca Anversa, patronul societăţii „Pomponio”, Elena Avram, Elena Crişan, Daniel Bădescu, Iulian Octavian Pop şi Ana Maria Goia, care vor beneficia, potrivit legii, de reducerea cu o treime a pedepselor. Avocata acestora, Rodica Potra a solicitat instanţei să ţină cont de faptul că aceştia au colaborat cu organele legii şi să dispună condamnarea la închisoare cu suspendare. Decizia va fi dată în data de 25 noiembrie.

Vă prezentăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

„Astăzi, 16.11.2011, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Pomponio”, în care prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia 14 inculpaţi dintre care 4 în stare de arest preventiv, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile de revocare a măsurii arestării preventive formulate de cei 4 inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv şi a dispus faţă de aceştia menţinerea măsurii arestării preventive.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia cu privire la menţinerea măsurii arestării preventive nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi, 16.11.2011, cererea de recuzare a judecătorului formulată în cauză la termenul din 11.11.2011. Instanţa a apreciat că motivele invocate în cererea de recuzare nu se încadrează în nici una din cauzele de incompatibilitate prevăzute de lege. Disjungerea cauzei cu privire la unii dintre inculpaţi nu echivalează cu exprimarea părerii cu privire la soluţia care ar putea fi dată în cauză, iar hotărârea în cauza disjunsă nu a fost soluţionată la momentul formulării cererii şi, ca atare, este prematură analizarea incompatibilităţii judecătorului din prezenta cauză. În cauza de faţă, din încheierea de şedinţă nu rezultă exprimarea vreunei păreri în legătură cu fondul cauzei.
În concluzie, atât dosarul iniţial (cu termen de judecată stabilit pentru data de 09.12.2011), cât şi dosarul nou disjuns (cu termen de judecată la data de 25.11.2011) vor fi judecate de acelaşi judecător. În acelaşi sens art.99 alin.4 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti prevede expres că (4) În caz de disjungere, dosarul nou-format se repartizează aceluiaşi complet pentru respectarea principiului continuităţii.

La termenul din 11.11.2011 a fost dat citire actului de sesizare a instanţei (rechizitoriul) după care 6 dintre inculpaţii trimişi în judecată în stare de libertate au declarat în faţa instanţei că recunosc săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Curtea de Apel Alba Iulia a decis disjungerea cauzei cu privire la aceşti 6 inculpaţi şi judecarea lor în dosar distinct stabilind termen de judecată în noua cauză pentru data de 25.11.2011”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Raspuns Articol

    miercuri, 16.11.2011 at 20:26

    „Onorata instanta”, doamna judecator Elena Boca considera ca INFRACTORUL care si-a recunoscut fapta (vezi Luca Anversa et co.) reprezinta un exemplu de moralitate, asa cum au afirmat in sedinta trecuta, si ca dosarul lui, al infractorului, se poate finaliza in 25 noiembrie. Scurt si rapid. „COMPLICELE” care inca nu s-a dovedit ca i se poate atribui aceasta calitate, reprezinta un pericol public si social si trebuie sa stea in arest preventiv pentru inca Dumnezeu stie cat desi infractorul nu a stat o zi dupa gratii.
    Va invit sa cititi link-urile de mai jos sa vedeti cine este „onorata instanta” Elena Boca, ce ii judeca pe oamenii astia. In 2006 a fost cercetata pentru inselaciune si abuz de incredere, trafic de influenta….
    La o astfel de atitudine si cand asisti la aceste decizii ale unui judecator, nu poti sa te gandesti decat ca este vorba de o persoana santajabila care face ce i se dicteaza.

    https://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=2093
    https://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1723192-boca-boca-terenul-primariei.htm
    https://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=20919&Itemid=37
    https://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=7239

  2. toby

    miercuri, 16.11.2011 at 21:04

    trimisa D-lui pe pamant sa ne spuna cine sunt beneficiarii tonelor de beton facturat pe diversi investitori si apoi sa ii condamne cu suspendare pe infractorii de drept comun…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax