Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAI a anunţat că majorează salariul minim de bază pentru personalul din subordine. Ce spun sindicaliştii despre protestele anunţate pentru luna martie

Publicat

politisti ordine publica rurala alba1 Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat, că va fi majorat salariul de bază minim brut la 1.450 lei pentru personalul din subordine. Totuşi, sindicaliştii susţin în continuare că nu renunţă la revendicări, proteste fiind anunţate la sfârşitul lunii martie.

“Ca urmare a demersurilor de clarificare a unor aspecte ce țin de aplicarea Hotărârii Guvernului nr.1/2017, pentru stabilirea salariului de bază minim brut, garantat în plată, act normativ aplicabil inclusiv unei ponderi importante a personalului nostru, MAI a întreprins și dispus măsurile necesare pentru implementarea acestor prevederi.

Astfel, drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar și polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, salariaților care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

Totodată, și angajaților care, în urma analizei drepturilor salariale aferente lunii februarie 2017 au salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum aflat între 1.250 de lei și 1.450 de lei, li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

De asemenea, în contextul elaborării noii legi a salarizării, MAI va susține o salarizare corectă care să reflecte real activitatea, riscurile, importanța muncii și restricțiile la care sunt supuși zilnic polițiștii și personalul militar”, a transmis MAI, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiei şi Personalului Contractual (SNPPC) au precizat că nu renunţă la revendicările ce fac obiectul protestelor programate pentru perioada 23-25 martie.

Vezi şi Agenții de Poliție amenință Guvernul cu proteste, nemulţumiţi de salarii. Ce spun sindicaliştii

SNPPC susţine că a oferit şi unele soluţii juridice pentru rezolvarea problemelor legate de salarizarea angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, “chestiune care a fost complet neglijată de guvernele ultimilor ani, inclusiv de către actualul Executiv, acestea tratând discreţionar şi selectiv categoriile de personal bugetar”.

Potrivit sursei citate, luni, 6 martie 2017, la Ministerul Muncii, va avea loc o întâlnire a tuturor federaţiilor sindicale reprezentative din domeniul Ordinii şi Siguranţei Publice, cu ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu, “pentru a se analiza propunerile noastre şi a se încerca o mediere a conflictului de muncă deschis”.

“În situaţia în care doleanţele noastre, legitime şi îndelung aşteptate, nu vor fi îndeplinite, vom da curs fără ezitare programului de manifestări publice preconizate împotriva Guvernului, aşa cum s-a stabilit la nivelul Biroului Executiv Central, prin consultarea membrilor de sindicat şi a structurilor noastre teritoriale”, mai precizează SNPPC.

Reamintim că nemulţumirile sindicatelor din poliţie se referă la sporurile pe bază de pontaj care, potrivit acestora, se aplică la salariul de bază din decembrie 2009, mult mai mic faţă de salariul de bază minim brut garantat în plată conform HG 1/2017. SNPPC susţine că 80 la sută dintre poliţişti în funcţii de execuţie sunt în această situaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax