Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

MAI anunță schimbări majore privind pașapoartele: Programările se pot face doar on-line. Regimul de urgenţă, eliminat

Publicat

MAI anunță că programările pentru obținerea pașapoartelor nu se pot face prin email sau telefonic. Programările în scopul depunerii cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice/simple temporare se realizează exclusiv prin completarea de către persoanele interesate a formularului on-line, anunţă Direcţia Generală de Paşapoarte

Pentru evitarea supraaglomerării, cetăţenilor li se recomandă să se programeze on-linepe platforma www.epasapoarte.ro pentru depunerea cererilor de paşapoarte la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte şi să respecte ora programării.

Prezentarea cetăţenilor la sediul serviciului public comunitar de paşapoarte mai devreme de ora programării nu determină preluarea cererilor în avans, întrucât trebuie respectat intervalul orar stabilit pentru fiecare programare în parte, precizează cei de la Direcţia de Paşapoarte.

Cererile de paşapoarte se depun în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul, indiferent de domiciliul/reşedinţa solicitantului.

Nu se eliberează în regim de urgență

Paşaportul românesc nu se eliberează în regim de urgenţă, mai spun cei de la MAI.

Paşaportul simplu temporar este singurul document care se eliberează, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, doar în anumite situaţii de excepţie, ce trebuie dovedite, după caz, cu documente din care rezultă motivele ce determină necesitatea şi urgenţa deplasării în străinătate.

Mai multe zile trebuie să aştepte cei care solicită paşaport electronic.

„În cazul persoanelor care optează pentru ridicarea paşaportului simplu electronic sau a paşaportului simplu electronic cu menţionarea statului de domiciliu de la sediile serviciilor publice comunitare de paşapoarte, în prezent, structurile de paşapoarte depun eforturi majore pentru ca aceste documente de călătorie să se elibereze în termen de 5 zile lucrătoare (acest termen poate varia până la cel mult 10 zile lucrătoare, în funcţie de volumul cererilor aflate în curs de soluţionare).

Statusul cererii de emitere a paşaportului simplu electronic poate fi verificat în timp real, accesând link-ul disponibil pe platforma epasapoarte.ro”, precizează MAI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax