Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mai bine de jumătate din casele distruse de inundaţii sunt refăcute în totalitate

Publicat

Casele în reconstrucţie din localităţile în care oamenii au avut de suferit în urma calamităţilor naturale din acest an au făcut obiectul unor vizite ale oficialităţilor judeţene. Prefectul Ştefan Bardan a verificat modul în care sunt folosite materialele de construcţie trimise de stat pentru refacerea locuintelor dărâmate de ape, în judeţul Alba.

Reprezentanţii Prefecturii Alba spun că majoritatea celor afectaţi lucrează din greu la refacerea caselor. Unele dintre ele sunt aproape de finalizare, iar altele se află în diferite stadii de lucru, în funcţie de resursele financiare ale proprietarilor, manopera fiind suportată de păgubiţi.

În total, zece case sunt reconstruite în judeţul Alba, cu materiale trimise de Guvern: şase la Ocna Mures şi patru la Lopadea Nouă. Toate locuinţele au deja branşări la sistemul de alimentare cu energie electrică, două dintre acestea – la cel de apă şi canalizare şi şase – la gaz.

“Am vorbit cu oamenii şi sunt foarte mulţumiţi de calitatea materialelor trimise, mulţi dintre ei nu sperau, după ce comisia a făcut măsurătorile, să primească aşa ceva. Credeau că totul va rămâne la nivel de promisiune. Sunt mulţumit de stadiul actual al lucrărilor de reconstrucţie a caselor distruse şi de reparare a caselor afectate. Faptul că Guvernul a trimis cu promptitudine cantităţile solicitate este un lucru normal”,  a spus Ştefan Bardan.

Reamintim că numărul caselor ce au necesitat reparaţii, în Alba, a fost de 91. Dintre acestea, peste 60% sunt deja finalizate. Oficialităţile au precizat că, în funcţie de condiţiile meteo, locuinţele noi ar putea fi finalizate în totalitate, până la sfârşitul anului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax