Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAI cumpără elicoptere noi pentru misiunile SMURD. Aparatele de zbor cu performanțe superioare vor fi livrate în patru ani

Publicat

Noi aparate de zbor sunt cumpărate de Ministerul Afacerilor Interne, pentru a fi folosite în misiuni SMURD. Trei elicoptere noi au fost achiziționate deja și urmează încă șapte, pentru acțiuni de salvare aeriană.

Aparatele de zbor, cu performanțe superioare celor de acum, vor fi livrate în termen de patru ani. Piloții SMURD trec de la sistemul de stabilizare în trei axe la cel în patru axe. Concret, instalațiile electronice montate pe noile aparate de zbor simt rapid orice variație de altitudine și o corectează într-un timp foarte scurt, scrie digi24.ro.

Contractul semnat de MAI este în valoare de 65 de milioane de euro și, pe lângă cele 10 elicoptere, include servicii de logistică și instruire a personalului, fără operaţiuni de mentenanţă. Acum, elicopterele SMURD aflate în uz îşi fac reviziile la o fabrică din județul Brașov.

Elicopterele Airbus H135 sunt folosite de aproape 300 de operatori din peste 60 de țări.

sursa: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax