Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MAI: Din martie 2024, România va intra în spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă. Acord politic cu Austria și Bulgaria

Publicat

Ministerul de Interne (MAI) a anunțat, miercuri seara, că a ajuns la un acord politic cu ministerele din Austria și Bulgaria pentru extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria cu frontierele aeriene și maritime începând cu martie 2024.

Potrivit reprezentanților ministerului, intrarea în spațiul Schengen s-ar putea face printr-o formulă etapizată. Mai întâi vor intra în zona de liberă circulație frontierele aeriene și maritime, urmând ca pe parcursul anului să aibă negocieri și pentru frontierele terestre. 

„În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria și aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024, precum și discutarea în 2024 a aplicării acestuia la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin.

În consecință, pe parcursul zilelor de 26 și 27 decembrie au avut loc discuții pe canale diplomatice, între ministerele de interne, ministerele de externe, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la UE, asupra proiectului de decizie a Consiliului care să încorporeze juridic respectivul acord politic. Aceste discuții vor continua mâine (n.r. – joi), 28 decembrie 2023.

Materializarea acordului politic într-o decizie presupune acordul tuturor Statelor Membre UE, demers procedural care se va continua și mâine (n.r. – joi), 28 decembrie 2023”, a transmis MAI, într-un comunicat.

sursa: mai.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gom

    joi, 28.12.2023 at 09:57

    Au acceptat ce este favorabil pt ei. Au bagat aerian la deruta.. naval pentru economia lor.

  2. Cozmanciuc Valentin Adrian

    joi, 28.12.2023 at 10:44

    Ce tot zăpăcesc lumea cu acest spațiu Schengen??? Și fără să intrăm în Schengen noi tot prost trăim!!Asta e altă hoție a parlamentarilor împreună cu Austriecii sa ne fure mai bine și legal.

  3. un iobag din Romania

    joi, 28.12.2023 at 11:42

    CU .. M E T R O U L pe cand ??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax