Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

MAI schimbă regulile la concursurile de angajare și la admiterea în scoli de poliție. Noi norme la probele sportive

Publicat

politie

MAI modifică modul de desfășurare a concursurilor de angajare pe posturi vacante și de admitere în școlile de poliție. Astfel vor fi introduse noi norme pentru proba sportivă, mult mai dificile.

Proiectul de ordin a fost pus în transparență decizională. Actul normativ modifică Ordinului MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne.

Vezi și Poliția înlocuiește Loganurile cu autospeciale BMW. Agenții de la Rutieră vor avea mașini care ating 100 km/h în 8 secunde

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI: PROIECT_MAI Admitere Școala Poliție

Modificările aduse au ca scop reevaluarea unor norme procedurale specifice organizării și desfășurării concursurilor de admitere în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și celor organizate în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante de execuție, astfel:

– se modifică traseul practic-aplicativ, fiind reevaluați parametrii de la două obstacole, respectiv:

  • la obstacolul deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, înălțimea stativului pe care se depozitează greutățile a fost modificată de la 1,90 metri la 2,15 metri (măsurată de la sol), respectiv de la 1,60 metri la 1.85 metri (măsurată de la nivelul superior al băncii).
  • la obstacolul Detenta pe verticală, înălțimea la care este suspendată mingea a fost modificată de la 2,55 metri la 2,65 metri.

Totodată, baremul minim a fost modificat de la 3’20” la 3’10”, precum și intervalele de timpi corespunzătoare notelor – de la 3 secunde la 2 secunde;

– se reevaluează procedura de verificare a comportamentului candidaților la concursurile de admitere la instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și la concursurile de ocupare a posturilor vacante de execuție.

În prezent, verificările de specialitate cu privire la persoana candidatului se realizează prin intermediul structurilor de specialitate ale Poliției Române, precum și prin intermediul Serviciului Român de Informații.

Admitere școli de poliție: noi reguli la verificarea rezultatelor

Rezultatele comunicate sunt valorificate de compartimentele de resurse umane în nota de cunoaștere. Pentru eficientizarea și simplificarea procedurii de verificare, s-a identificat ca soluție realizarea de către Direcția Generală de Protecție Internă a verificărilor de specialitate și emiterea unui aviz în consecință.

Activitatea de verificare se va finaliza prin întocmirea notei de cunoaștere de către compartimentele de resurse umane, inclusiv prin efectuarea de verificări la structurile de specialitate ale Poliției Române, aspect nemodificat față de procedura în vigoare;

  • secretarul de concurs va avea  obligația de a informa organizațiile sindicale reprezentative cu privire la organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a postului vacant;
  • candidatul declarat admis va avea  obligația de a depune documentele care certifică îndeplinirea condiției de aptitudine medicală, la compartimentul cu sarcini de recrutare în maximum 45 de zile de la afișarea/postarea tabelului cu rezultatele finale. Termenul de 45 de zile se aplică și în situația în care oferta de ocupare a postului s-a făcut candidatului clasat pe următorul loc;

Persoanele interesate pot propune modificările și sugestii referitoare la îmbunătățirea procedurii privind admiterea în unitățile de învățământ ale MAI până în 24 septembrie 2022 pe adresele de email dgj_transparenta@mai.gov.ro sau a sindicatului Europol sindicateuropol@gmail.com.

sursa: MAI, Sindicatul Europol

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax